BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.392,82
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden 47 derece uyarısı!

Ege ve Güneydoğu'da yazın en bunaltıcı günleri yaşanacak ve sıcaklık gölgede 47 derece hissedilecek.

Abone ol

Ege ve Güneydoğu'da yazın en bunaltıcı günleri yaşanacak ve sıcaklık gölgede 47 derece hissedilecek. Edirne, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin'e de sel uyarısı yapıldı!..

Meteoroloji, "yüksek sıcaklık uyarısında" bulundu. Hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. İlgililer yüksek sıcaklığa karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile zamanla doğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN İLLER


Yağışların; Edirne, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HAMİLELERE SICAK UYARISI

Hava sıcaklığının; yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Uzmanlar özellikle çocuk ve yaşlılara öğle saatlerinde sokağa çıkmama uyarısında bulundu.

Hamilelere zorunlu olmadıkça sıcak havada dışarı çıkmamaları önerisinde bulunan uzmanlar ciddi bir tehlikeye dikkat çekiyor: Aşırı sıcak, anne karnındaki bebekte zekâ geriliği riski oluşturabilir.

Uyarıyı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hikmet Karabacak yaptı. Sıcak havada gebelerin tansiyon gibi bazı problemler yaşayabileceklerini dile getiren Karabacak, bu durumun anne karnındaki bebeğe olumsuz yansıyacağını söyledi.

Anne karnında bebeğin oksijen alıp karbondioksit verdiğini anlatan Dr. Karabacak, "Anne adayının aşırı sıcağa maruz kalarak tansiyonunda yaşayacağı düşüş ya da yükselmeler direkt olarak bebeğin bu düzenini etkileyecektir" dedi.