BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Taş atan çocuk hiç pişman olmadı!

Taş atan çocuklar özgürlüklerine kavuşmaya başladı. Çocuklar akan kanın durmasını istiyor..

Abone ol

Yaklaşık 20 gün hapis yatan Ali ve Vedat Bayav pişman olmadıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 ay önce merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak polise taş attıkları iddiasıyla tutuklanan 15 yaşındaki Ali Bayav, Pozantı ilçesindeki cezaevinden tahliye edildikten sonra ailesinin yanına geldi.

Ova Mahallesi'ndeki evinde ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Bayav, ''Polise taş attığım için cezaevine girdim. Benimle birlikte çok sayıda arkadaş da aynı suçtan cezaevinde yatıyordu. Cezaevi koşulları iyiydi. 21 gün cezaevinde tutuklu kaldım. Aileme ve arkadaşlarıma kavuştuğum için mutluyum ancak pişman değilim'' dedi.

Ali Bayav'ın annesi Behiye Bayav da Kürtçe yaptığı konuşmada, çocuğuna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Baba Mehmet Bayav ise ''Oğlumun eve dönmesine sevindim. Yasal düzenlemeye sevindim. Kimsenin cezaevinde kalmasını istemiyorum'' diye konuştu.

ANNEME SARILARAK UYUDUM

15 yaşındaki Muhammed K. da cezaevindeki çocuklardan birisiydi. Onu farklı kılan, değişen yasayla birlikte tahliye edilen ilk çocuk olması. Pazar gecesi saat 21.00’de elinde bir kağıtla koğuşa giren gardiyandan özgürlük haberini aldı Muhammed. İşte Muhammed’in dilinden yaşadıkları: “İnanamadım. Ailem de bilmiyordu. Arkadaşlarım beni Gaziantep’teki evime bıraktılar. Kapıyı annem açtı, beni görünce dona kaldı. Bana sarıldı. Gece onun yanında yattım. Sevinçten uyuyamadım pek...”

TERÖR ÇOCUĞU GÖRÜYORLAR

Cezaevinde günlerinin nasıl geçtiği sorusuna Muhammed, “Bazıları bu yaşta bizi ‘terör çocuğu’ gibi görüyor. Ona çok üzüldüm. Cezaevinde zaman geçsin diye sürekli kitap okudum. 10 ayda 70 tane kitap bitirdim. Arkadaşlarla havalandırmada top oynadım” diye yanıt veriyor. Ailesine yardımcı olmak için konfeksiyonda çalışan, bu nedenle okulunu yarım bırakan Muhammed, “Okula dönecek misin?” sorusuna, “Abla gitmek istiyorum ama ailem darda. Yardımcı olmam lazım” diyor.

YARIN GELİP BİZİ TUTUKLAYACAKLAR

Yasadan yararlanan kuzenler A.B ile V.B ‘de özgürlüklerine kavuştu. Dün gece tahliye edilen A.B, “20 gün önce polise taş atmaktan tutuklandık. Pozantı Cezaevi’ndeydik. Arkadaşlarıma ve aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Özgürlüğüme kavuştum” derken, baba Mehmet Emin B, “Çok mutluyuz. Eyleme karışıp, karışmadığını bilmiyoruz. Kimse cezaevinde kalmasın” dedi.

AKAN KAN DURSUN

Kürtçe konuşan anne Behiye B. ise, “Akan kan artık dursun. Herkes özgür yaşasın. Oğlumuz cezaevinden çıktığı için çok sevindik” diye konuştu. Azad Y. (16), tahliye edilmesine sevinmediğini belirterek, “Taş atmaktan tutuklandım. Mahallede gezerken polis gelip bizi aldı. Biz aftan çıktık ama hiç sevinmedik. Çözüm değil çünkü yarın gelip bizi yine alacaklar” dedi.

HER YERDE OPERASYON VAR

Rıdvan B. (15) “Benim amcamın oğlu askerde, başka bir akrabam dağda. Birbirine kurşun sıkıyorlar. Bunun ne anlamı var. Ben polise taş atmadım geldiler evden aldılar. Ben bu yasaya sevinmedim çünkü her yerde operasyon var. Zaten bizi alacaklar bir sürü de kamu cezası verecekler buna eminim” diye konuştu.