BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,74
ALTIN 2.389,02
HABER /  DÜNYA

Saldırganın evinde ceset şoku!

Belçika'nın doğusundaki Liege kentindeki bombalı ve silahlı saldırıyı düzenleyen ve olay yerinde ölen kişinin evinde bir kadın cesedi bulundu

Abone ol

Belçika'nın doğusundaki Liege kentindeki bombalı ve silahlı saldırıyı düzenleyen ve olay yerinde ölen kişinin evinde bir kadın cesedi bulundu

Belçika'nın doğusundaki Liege kenti dün sakin günlerinden birini yaşarken bir anda patlama ve silah sesleriyle karıştı. Bir çatıdan kentin meydanına el bombaları atan saldırgan, kalaşnikofla da etrafa ateş açtı.

Kentin en işlek meydanlarından birinde gerçekleşen saldırıda, 6 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı. Polis saldırganın intihar ettiğini açıkladı. Ülkede olayla ilgili tartışmalar sürerken, saldırıyla ilgili yeni gelişmeler, Belçika basınına yansımaya devam ediyor.

SudPress gazetesi, bir kadın cesedinin olaydan sonra intihar ettiği sanılan saldırgan Nordine Amrani'nin evinde polisin yaptığı aramada bulunduğunu duyurdu.

TEMİZLİKÇİ KADINI ÖLDÜRDÜ

Haberde, cesedin Amrani'nin komşusuna günlük temizliğe giden 45 yaşındaki bir kadına ait olduğu belirtildi. Gazete, Amrani'nin dün sabah, yardım isteme bahanesiyle işini bitiren kadını evine almış ve öldürmüş olabileceğini yazdı.

Liege kentinin adalet sarayı bitişiğindeki meydanda 4 el bombası patlatarak ve kalaşnikof tüfekleriyle ateş açan iki saldırganın, Eylül 2008'de 58 ay hapse mahkum edilen arkadaşlarını kaçırmaya çalıştıkları belirtilmişti.