BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  GÜNCEL

Kasko sigortası olanlar dikkat!

Almanya'dan kara yoluyla memleketine giderken Ankara yakınlarında kaza yapan Cuma Özoğul'un yaşadığı gurbetçilere örnek oldu

Abone ol

Kazanın Türkiye'nin Asya bölümünde gerçekleşmesi nedeniyle kapsam dışında olduğunu belirten sigorta şirketi, 7 bin 800 TL'lik hasarı karşılamadı.

Almanya'nın Koblenz kenti yakınlarındaki Polch'ta yaşayan Cuma Özoğul, Türkiye'de geçirdiği kaza sonucu otomobilinde oluşan hasarı karşılamak için başvurduğu sigortacısından şok bir cevap aldı. Ankara yakınlarında meydana gelen kazayı Türkiye'nin Asya kıtası bölümünde olduğu için kapsam dışında tutan sigorta şirketi, Özoğul'a 7 bin 800 TL tutan hasarı karşılamayacaklarını bildirdi. Sigorta sözleşmesinde Avrupa ülkeleriyle birlikte yer alan Türkiye'nin hasar karşılamaya gelince Asya ve Avrupa olarak ayrılmasına tepki gösteren Özoğul, hakkını hukuki yollardan arayacağını belirtti.

İLK ARADIĞIMDA BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER

İki çocuğunu da yanına alarak memleketi Diyarbakır'a giderken geçirdiği kaza ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Cuma Özoğul, şöyle konuştu: ?Ankara yakınlarında yorgunluk nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıktım. Refüjdeki tabelalara çarptım. Aracın sol tarafındaki kaportada ve motorun alt kapağında hasar oluştu. Klimasında da arıza oluştu. Polise haber verdim. Uzun süre gelen giden olmadı. Sigorta şirketini aradım. Kaza yaptığımı, polis raporuna gerek olup olmadığını sordum. 'Gerek yok' dediler. Tamiratı Türkiye'de daha uygun fiyatlarda yaptırabileceğimi söylediğimde kabul ettiler. Sadece işlemler uzun süreceği için parayı geri ödemenin biraz gecikebileceğini belirttiler. Aramızda, 'Asya'da kaza yaptınız, ödeme olmaz' diye bir konuşma olmadı. Bunun üzerine polisi beklemekten vazgeçip yola devam ettim. Diyarbakır'da aracı 7 bin 800 TL karşılığı tamir ettirdim. Faturayı postayla sigorta şirketine yolladım. Almanya'ya geldiğimde istedikleri diğer belgelerle ve otomobilin kazalı fotoğraflarını da gönderdim. Bir süre sonra gelen cevapta, 'Türkiye'nin Asya kısmında yaptığınız kaza sigorta kapsamı dışında olduğu için ödeme yapılmayacak' yazıyordu."

SÖZLEŞME YAPARKEN DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Yola çıkmadan önce sigorta şirketinden yeşil sigorta belgesini aldığını belirten Özoğul, "Sigorta kapsamındaki ülkelerin yazıldığı bu belgede Türkiye de (TR) var. Asya ya da Avrupa bölümü diye bir uyarı da yok. Sözleşme yapılırken bununla ilgili bilgim yoktu. Avukatımla konuştum. Bu durum sık sık yaşanıyormuş. Ben gene de hukuki yollara baş vuracağım" dedi. Uzmanlar, benzer sorunların yaşanmaması için Türkiye'yi kapsayan taşıt sigortası sözleşmelerinde Asya kısmının da ekstradan ekletmek gerektiğini belirtiyorlar.