BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

Sakın bu kargo oyununa gelmeyin!

Türkiye'nin önemli kargo şirketlerinden Sürat Kargo, dolandırıcılar tarafından isminin kullanılmasından şikâyetçi.

Abone ol

Özellikle Mekke'den dönen hacıların Sürat Kargo adını kullanan kişilerce dolandırıldığı uyarısında bulunan Sürat Kargo yetkilileri, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Sürat Kargo Müşteri İlişkiler Müdürü Fevzi Özgül, son dönemde yurtdışında ve özellikle Suudi Arabistan'da Sürat Kargo ismini kullanarak kargo toplayan insanlar olduğunu söyledi. Bu insanların kargoları yerlerine ulaştırmadığı için kendilerine şikayetler ulaştığına dikkat çeken Özgül, yurtdışında herhangi bir temsilcilik ya da acenteliğin olmadığını kaydetti.

Bu konuda gazetelerde duyuru yayınlayıp vatandaşları uyardıklarını belirten Özgül, buna rağmen şikâyetlerin bitmediğini dile getirdi. Şirketlerine konuyla ilgili çok sayıda şikâyet geldiğini anlatan Özgül, "Arabistan'da şirketimizin temsilcisi olduklarını iddia ettikleri, şirketimizde ortak faaliyet içinde bulundukları, kişilere ait kargoları taşımak üzere teslim aldıkları, ortaklık unvanı olarak Sürat Kargo ve Türkiyem Kargo logolarını kullandıkları ve almış oldukları kargoları teslim etmedikleri veya hasarlı veya eksik teslim ettikleri gibi şikâyetler yapılmıştır. İşletmemizin Arabistan'da temsilciliği yoktur." dedi.

Şikâyete konu kişi ve kuruluşlarla ortaklık, acentelik gibi hiçbir bağlarının bulunmadığını vurgulayan Özgül, "Şikâyete konu kişi ve kuruluşlar, Türk Ticaret Kanunu, Karayolları Taşıma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile ilgili hükümleri ihlal etmişlerdir. Haklarında yasal işlem başlatılacaktır. Sürat Kargo'nun kesinlikle bu kişilerle iş ilişkisi yoktur. Halkımızın bu gibi durumlara karşı uyanık olmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.