BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sakık'ın mermi iddiası yalanlandı!

BDP'li Sakık'ın 'polis masaya mermi bıraktı' iddiası yalan mı?

Abone ol
Kamera görüntülerinde Sakık'ın silahı boş aldığına dair imza attığı görülüyor. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, boş teslim ettiği silahının Adana Hava Limanı'nda kendisine yanında bir mermiyle birlikte verildiği yönündeki iddiası gerçeği yansıtmıyor.

Öte yandan mermi olayından sonra Sakık’ın Meclis’teki makamına Samsun’dan bir de tehdit mektubu gönderildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ BAŞKA SÖYLÜYOR

Havaalanı güvenlik kamerası kayıtlarında, Sakık, 9 Aralık Pazartesi günü geldiği Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan ayrılırken silahı boş aldığına ilişkin tutanağa imza atıyor. Teslim tutanağını imzalattıran polis memurlarıyla da el sıkışarak ayrılıyor.

Sakık'ın ortalığı karıştıran iddiasında ilginç gelişmeler yaşandı. Sakık'ı sıkıntıya sokacak kamera görüntülerinin ayrıntısı Zaman gazetesinde yer aldı.

BDP milletvekilinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten emniyet kaynakları, Sakık'ın havalimanından ayrılış anını içeren kamera görüntülerini de İçişleri Bakanlığı'na teslim ettiklerini dile getirdi. Bu görüntülerde Adana'da VIP salonunda oturan Sakık'a Başkent'te boş olarak teslim alınan silahının boş olarak teslim edildiği belirtiliyor.

SAKIK GAZETECİLERE NEDEN SÖYLEMEDİ?

Emniyet kaynakları ayrıca Sakık'ın Adana'da olduğu aynı gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kalabalık bir basın ekibiyle şehre geldiğine dikkat çekiyor. Sakık'ın neden Ankara'da yakından tanıdığı gazetecilere bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamasının ise düşündürücü olduğuna vurgu yapılıyor.

"BU MERMİLERİN NE OLDUĞUNU BİLİRİZ" DEMİŞTİ

BDP'li Sakık, önceki gün Meclis'teki kürsüye elinde bir mermiyle gelerek olayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"9 Aralık'ta Adana'ya giderken silahımı VIP'te güvenlik güçlerine teslim ettim. Ve silahımda hiçbir mermi yoktu. Zabıtlar tutuldu, ben Adana Havaalanı'na gittim, oturdum, benim masama silahımı getirip bıraktılar ve hemen yanında da bana bir mermi hediye ettiler, masama koydular. Biz bu mermilerin ne olduğunu biliriz. Çünkü nereden geldiğimizi siz çok iyi bilirsiniz. Bu mermiler infaz yapılmadan önce birileri hedefe oturtulmuşsa bu mermiler onun masasına koyulur veyahut adresine gönderilir, bunu sizinle paylaştım. Eğer siz Ankara'daki tutanakları oradaki kameraları alıp incelerseniz silahın boş olduğunu siz de görürsünüz."

Her gün tehdit mektupları aldığını anlatan Sakık, bir örgütün, kendilerini ölümle tehdit ettiğini ileri sürmüştü. Sakık, "Bu örgüt, bu mermi aynı alan ve amaca hizmet ediyor. Vallahi ölümden korkmuyoruz. Birçok alanda saldırılar olabilir, Allah adına diyorum, ben ve arkadaşlarıma bir şey olursa ilk sorumlu siz olacaksınız." şeklinde konuşarak, kendisine verildiğini söylediği mermiyi kürsüye bırakıp yerine geçmişti

SAKIK'A TEHDİT MEKTUBU

Adana Havaalanı’nda kendisine mermili mesaj verildiğini TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i suçlayan Meclis İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’a Samsun’dan “Katasamo Gençliği” imzalı bir de tehdit mektubu gönderildiği ortaya çıktı.

'YAKINDAN İZLİYORUZ, BEDELİNİ SEN DÜŞÜN!..'

Milliyet'in haberine göre, 5 Ocak’ta PTT Samsun Çiftlik şubesinden gönderilen ‘Katasamo Gençliği’ imzalı mektupta, Sakık’ın “Kahraman Mehmetcikler ve Atatürk’e dil uzattığı” belirtilerek, “Yakından izliyoruz, bedelini sen düşün!..” denildi. Dersim katliamı hakkındaki açıklamalarıyla dikkati çeken araştırmacı-yazar Cafer Solgun’a da ‘Katasamo Gençliği’ imzalı tehdit mektubu gönderilmişti.