BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  POLİTİKA

Sakık'ı Başbakan mı doldurdu?

Sakık 'CHP bizden 20 militan istedi' dedi. Kılıçdaroğlu Sakık'ın bu konuşmasını Erdoğan'ın istediğini söyledi. ğlu'ndan 'mizansen yaptılar' yorumu geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, gensoru görüşmelerine damga vuran 'Baykal bize"20 militan gönderin aday yapalım" sözlerine 'mizansen' yorumu yaptı. 


AKP-BDP MİZANSENİ

Kılıçdaroğlu,  "Bu bir AKP-BDP mizansenidir. Sakık'ın açıklamalarından önce dün Genel Kurul'da dikkat çekici bir görüntü vardı. Meclis Genel Kurulu'nda, bakanların sırasında Sayın Başbakan, AKP'li bir milletvekiliyle kulağına ağzını kapayarak bir şeyler fısıldadı. Bu milletvekiliyle bir şeyler fısıldadı durdular. O milletvekili hareket halindeydi hep. Sonra o açıklama yapıldı. O konuşmaar yapıldı. Kimin ne zaman konuşacağı mizanseni yapıldı. Ben o dönemi bilmiyorum ama bu bir AKP mizansenidir."

KAMUOYU TATMİN OLMADI

Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde yapılan zirvenin ardından gözaltına alınanlardan alt rütbelilerin tutuklanırken, yüksek rütbeli askerlerin serbest bırakılmasına ilişkin bir soruya da "Üç saatlik görüşmeden, üç cümlelik açıklama çıktı. Kamuoyu tatmin olmamıştır. Sizin aklınızdaki sorular herkesin aklından geçiyor" diye yanıt verdi.