BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL

Sakat bırakmanın bedeli 2 ay

Bir doktor... 6 yaşında bir çocuk ve yanlış bir tedavi... Sonucu ise 2 ay hapis...

Abone ol

Adapazarı'nda yanlış tedavi uygulayarak 6 yaşındaki bir çocuğun kolunu sakat bıraktığı iddiasıyla yargılanan doktora, 2 ay 6 gün hapis cezası verildi.

Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, meslekte ve sanatta acemilik, talimat ve emirlere aykırı şekilde dikkatsizlik, tedbirsizlik ve tedavide gerekli özeni göstermeyerek, düzeltilemeyecek şekilde yaralanmaya sebebiyet verdiği iddiasıyla yargılanan Doktor Ali Görgülü, 2 ay 6 gün hapis ve 275 YTL para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın daha önceden kasıtlı cürümden ertelenmiş bir cezasının bulunması nedeniyle ve mağdurun çektiği eziyet, duyduğu acı göz önünde bulundurularak, verilen cezanın ertelenmesi halinde sanık için etkili olmayacağı gerekçesiyle, hapis cezasının para cezasına çevrilemeyeceğine karar verdi.

OLAY

2003 yılında, televizyon sehpasından düşerek sol kolunu kıran İlayda Engin, Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesinde ortopedist Ali Görgülü tarafından tedavi edilmişti.

4 yıl boyuncu tedavi gören ve 7 ameliyat geçiren Engin'e yüzde 45 oranında iş göremez raporu verilmişti. Engin'in ailesi, yanlış tedavi uygulayarak çocuklarını sakat bıraktığı gerekçesiyle Görgülü aleyhine dava açmıştı.