BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya'da örnek Tıp Bayramı kutlaması

14 Mart Tıp Bayramı'nı Sakarya Adapazarlı hekimler örnek bir projeyle kutlayacak.

Abone ol

Sakarya Afiyet Sağlık Derneği'ne üye doktorlar, 14 Mart Tıp Bayramı'nı, Taraklı ilçesinde sağlık taraması yaparak kutlayacak.

Derneğe üye gönüllü doktorlar, daha önce Haiti'de depremzedelerin yaralarını sarmak için bu ülkede bir hafta boyunca sağlık hizmeti vermişti. Önceki hafta da Hendek ilçesi Turanlar Mahallesi'ndeki Roman vatandaşları sağlık taramasından geçiren dernek üyesi doktorlar, 14 Mart Tıp Bayramı'nda da boş durmayacak.

Dernek Başkanı uzman doktor Muzaffer Yılmaz, Taraklı ilçesindeki sağlık taramasına, beyin cerrahi, kadın doğum uzmanı, çocuk hastalıkları, dahiliye, göğüs cerrahisi, genel cerrahi, üroloji, diş hekimleri ve aile hekimi olmak üzere 9 branşta 12 uzman doktor, 3 sağlık memuru olmak üzere 15 kişilik bir ekibin katılacağını söyledi.

Yılmaz, amaçlarının, bir nebze de olsa il merkezine gelmekte zorluk çeken insanların ayağına giderek, sağlık hizmeti almalarını sağlanması olduğunu ifade etti. Yılmaz, bunun için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını kaydederek, "Ayrıca, gönüllü eczanelerden temin edilen ilaçları da ihtiyaç sahiplerine vereceğiz." dedi.