BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Mutlu'dan okul istediler

Vali Hüseyin Avni Mutlu ile 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Hani ilçesi Gürbüz beldesindeki ilköğretim okulunda incelemelerde bulundu.

Abone ol

Diyarbakır’da ilköğretim öğrencisi Remziye Kılıç beldelerini ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu’dan özellikle kız çocuklarının okuyabilmesi için lise talebinde bulundu.

Vali Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker ile Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ilköğretim okulunda incelemelerde bulundu.

Okulun sorunlarıyla ilgili Kaymakam Özkan Demirel ve okul yöneticilerinden bilgi alan Mutlu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verdi, bahçeye fidan dikti.

Bu sırada öğrencilerden Remziye Kılıç, cebinden çıkardığı mektubu Vali Mutlu ve diğer yetkililere okudu.

Kılıç, mektubunda şunları dile getirdi: “Sayın valimiz, beldemizde lise yok. Lise istiyoruz. Okumak istiyoruz. Lise olmadığı için ailelerimiz bizleri okula göndermiyor. İlçeye gidip gelme imkanımız olmadığı için okuyamıyoruz. Oysa biz okumak istiyoruz. Öğretmen, doktor, kaymakam, vali niye olmayalım? Çoğu arkadaşlarımız daha küçük yaştayken liseyi okumadan evlendiriliyorlar. Biz bunları yaşamak istemiyoruz. Gürbüz beldesi olarak ilçe bazındaki okullarda en başarılı okullardan biriyiz. Ama ne yazık ki eğitimdeki yerimiz ilköğretime kadar. Lise olmadığı için kız çocuklarının okumaları aileler tarafından engelleniyor. Bazı aileler de çocuklarının eğitimi için merkeze gidiyor. Ama bizim öyle bir durumumuz yok.”

Bunun üzerine Vali Mutlu, mektubu alarak bu konuyla yakından ilgileneceğini, lise binasının yapılması için çalışma başlatacağını söyledi.

Mutlu ve beraberindekiler daha sonra Halk Eğitim Merkezi halı kursunu gezdi. Nar Şelalesi Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla sohbet eden Mutlu, sorunları dinledi.

Vatandaşlar, özellikle Vali Mutlu’dan lise binasının ve sağlık ocağının yapımı ile yarım kalan caminin tamamlanması gibi taleplerde bulundu.