BIST 10.557
DOLAR 32,15
EURO 35,16
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya'da midibüs dervildi: 17 yaralı

Adapazarı ilçesinde özel halk midibüsünün yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda devrilmesi sonucu 17 kişi yaralandı.

Abone ol

20 yolcusu ile Pamukova'dan Adapazarı'na giden Güngör Özkan'ın (36) kullandığı 54 RC 032 plakalı Pamukova Belediyesi Özel Halk midibüsü, Orhangazi Caddesi Modern Sanayi girişinde yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda dikkatsizlik sonucu orta refüje devrildi.

Sürüklenen midibüste bulunan yolculardan Ebru Sude Karaoğlu, Gülşen Karaoğlu, Hilmi Karaoğlu, Musa Baştan, Şefika Baştan, İsa Baştan, Erhan Kara, Yusuf Köse, Sezai Baş, Mürteza Dere, İlyas Kılıç, Hilmiye Yılmaz, Hasan ve eşi Secgi Çelik, Nilgün Yörük, Ayfer Avcı ve Emine Çanak (15) yaralandı.

Yaralılar midibüsün ön ve arka camları kırılarak araçtan çıkartılarak ambulanslarla Toyotasa Acil Yardım Hastanesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan sürücü Özkan, aracın virajı aldığı sırada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda devrildiğini söyledi.
Tedavisi ayakta yapılan yaralılardan Hasan Çelik, aracın viraja girdiği sırada devrildiğini belirterek; "Midibüs bir sağa bir sola yalpalayarak devrildi. Arka camı kırarak kendi çabamızla araçtan çıktık." dedi.
Devrilen aracın çekici ile kaldırılmasının ardından caddedeki araç trafiği normale döndü.