BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Berhan Şimşek 'vira bismillah' dedi

Berhan Şimşek, Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri balıkçılarına verdiği iftar yemeğine katıldı.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Sarıyer Belediyesi'nin balık avlama yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılacak olan Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri balıkçılarına verdiği iftar yemeğine katıldı.

Şimşek, denize açılacak balıkçılara, "Vira Bismillah" dedi. Şimşek, balıkçıların sıkıntılarını dinledi.

Berhan Şimşek gece yarısı denize açılacak olan balıkçıların dalgasının az, ağlarının Bereketli olmasını diledi ve şöyle konuştu:

"Türkiye'de esnafın iş adamının sıkıntıları var. Maalesef biz bu cennet vatanın kıymetini bilemiyoruz. Maalesef ne doğasının, ne denizinin, ne de insanının kıymetini bilmişiz. Artık bunların kıymetini bilelim. Cennet gibi vatanda yaşıyoruz. İşimizi aşımızı huzurumuzu mutluluğumuzu birbirimize taşıyarak, paylaşarak yaşayalım. Bugün 'Vira bismillah' diyerek denize açılacaksınız. Denizcilik sektörünün, balıkçılık kooperatiflerinin sorunları var bunları biliyoruz. Umut ediyorum CHP iktidarında hepsinin önüne geçeceğiz. İstediğiniz şekilde, istediğiniz gibi ekmeğinizi kazanıp hayatınızı devam ettireceksiniz"

"HAYIR"LARDA HAYIR VARDIR"

Balık kooperatiflerinin sorunlarını dinleyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu balık çiftlikleri meselelerinin büyük bir sorun olduğunu, hem denizin, koyların kirlenmesinde hem de balıkçı kooperatiflerinin, balıkçılık yapan insanların da koşullarını zorladığını biliyoruz. Bunları iyileştirmek gerekiyor. Her şeyden önce Ziraat Bankası, balık çiftliklerine yüzde 5.5 oranında faizle kredi verirken, balıkçı kooperatiflerine 9.5 ile veriyor. Bir taraftan balık çiftlikleri çevreyi kirletirken, bir taraftan da balıkçı kooperatiflerinin, balıkçıların bu anlamda yarış yapabilmeleri mümkün değil. Balık avlama yasağının başlamasıyla birlikte 6 milin ötesinde balıkçılık yapılıyor veya teknelerin ruhsatları iptal edildikten sonra tekrar ruhsat verilmiyor. Balığın, mercimeğin, pamuğun ithal edildiği bir Türkiye haline gelmişiz. Bunların hepsi değişir, istersek, isterseniz değiştirebilirsiniz. Ben hayırsever bir halk olduğumuzu biliyorum, bu hayırseverliğiniz içinde hayırlarda hayır vardır diyorum. Bir kez daha hayırlı Ramazanlar diliyorum, hayırlı bayramlar diliyorum. Vira Bismillah diyorum"