BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç açtı ağzını yumdu gözünü

AK Parti'ye karşı kullandığı sert söylemle dikkat çeken Kamer Genç, Milas'ta iktidara ağır sözlerle yüklendi.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Muğla'nın Milas İlçesi'nde partililerle bir araya geldi.

TAYYİP BEY DÜNKÜ ÇOCUK

Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, "Abdullah Gül, AKP'nin bir militanı gibi hareket ediyor" ifadesini kullanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Bu Anayasa yürürlüğe girdiği zaman Tayyip Erdoğan diktatörlüğünü ilan edecek" dedi.

Başbakanın yaptıklarını eleştirerek "Tayyip bey, sen dünkü çocuksun" ifadesini kullandı.

HALİFE OLMAK İSTİYOR

Erdoğan'ı konuştuğu lafı bilmeyen bir insan olduğunu iddia eden Genç, "doğuda şehit olanlar onun neyine" diyerek ateş püsküren vekilin sözleri hayli sertti.

"Tayyip'in hesabı şu. Bu devlet parçalansın, cumhuriyet yıkılsın. Bunun yerine ben İslamiyet'e dayalı bir devlet kurayım. Halifelik getireyim. Ben, Abdullah Gül veya Fetullah Gülen halife olabilir. Türkiye, İran veya Suudi Arabistan gibi olsun. Sizler geleceğinizi korumak istiyorsanız, bu Anayasa değişikliği paketine 'Hayır' demelisiniz. Bu memleketi Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla severiz. Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri gelip bana diyorlardı ki, 'Gel bizim partiye sana istediğini verelim' Benim bu teklifi kabul etmem için intihar etmem gerekir."