BIST 10.179
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,69
HABER /  GÜNCEL

Sahur için yumurta satışları patladı

Bandırma İlçesi’ndeki yumurta üreticileri, Ramazan ayı ile birlikte artan yumurta talebini karşılamakta zorlanıyor.

Abone ol

Balıkesir'in Bandırma İlçesi’ndeki yumurta üreticileri, Ramazan ayı ile birlikte artan yumurta talebini karşılamakta zorlanıyor. Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Paçalı, iç piyasadaki artış nedeniyle ihracat taleplerini karşılayamadıklarını söyledi.

Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Paçalı, ilçedeki yumurta üreticilerinin hareketli günler yaşadığını belirterek, Ramazan dolayısıyla iç piyasada talep patlaması yaşandığını ifade etti. Üreticinin iç piyasanın taleplerini karşılamakta zorlandığını anlatan Paçalı, “Kuzey Irak’tan gelen taleplere yanıt veremiyoruz. Ayda ortalama bir milyon yumurta ihraç ettiğimiz Kuzey Irak’a bu ay sadece 684 bin adet yumurta gönderebildik” dedi.

Paçalı, Dün Kuzey Irak’tan gelen bir heyetin ilçedeki tavukçuluk tesislerinde incelemelerde bulunduğunu belirtti. 8 Eylül’de Rusya Tarım Bakanlığı’ndan gelecek olan heyetin gezisinin de önemli olduğunu vurgulayan Paçacı, geziden olumlu rapor çıkması halinde sektörün yüzünün güleceğini bildirdi.