BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Parasını çaldıran İranlı dilenci oldu

İstanbul'a tedavi olmak için geldi. Hırsızların gazabına uğradı. Parasını çaldırıp beşkuruşsuz kalınca dilenci oldu.

Abone ol

Samsun'da zabıta ekipleri dilencilere yönelik operasyon yaptı. İçlerinden biri İran uyruklu çıktı. Bu kişinin İstanbul'a tedaviye geldiği, parasını çaldırınca sokaklara düşüp dilenci olduğu ortaya çıktı.

Ekipler, ilçe sınırlarında, vatandaşların manevi duygularını etkileyerek para isteyen kişilere yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda bazı camilerin etrafı ile çeşitli noktalarda denetim yapan ekipler, 7 kişiyi dilendikleri iddiası ile yakaladı.

Kimlik tespiti sonrası görevli memur eşliğinde üst araması yapılan söz konusu kişilerden 6'sının üzerinde yaklaşık 70 TL bulundu. Bir kişinin üzerinden ise para çıkmadı.

Bu arada, ekiplerin yakaladığı dilenciler arasında bulunan ve adının Hasan Muradzade olduğunu öne süren kişi, ifadesinde aslen İran vatandaşı olduğunu ve tedavi amaçlı İstanbul'a geldiğini söyledi.

Parasının çalındığını iddia eden kişi, daha sonra da kara yolu ile Samsun'a geldiğini ifade ederek, ''Burada birkaç gün dilendikten sonra yol paramı çıkarıp geri İran'a dönmek istiyordum. Ancak kaldığım oteldeki görevliler pasaportumu aldılar. Borcumu ödememi istiyorlar'' dedi.

Belediye yetkilileri bu kişinin belediyedeki işlemlerinin ardından ilgili polis merkezine götürüleceğini gerekli yardımın burada kendisine yapılacağını kaydetti.