BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sahur dayağı haberinin aslı ne?

Sahur vakti içti içtikleri için dövüldükleri iddiası doğru mu? Hürriyet'in tartışılan haberini yazar Akif Beki yazdı.

Abone ol

Beşiktaş'ta bir barda sahur vakti içki içenlere 2 kişinin "siz nasıl müslümansınız" denilerek döner bıçağı ve sandalyelerle saldırdığı iddia edilmişti.

Peki bu olayın aslı astarı ne? Haberin izini süren Hürriyet esi yazarı Akif Beki, Sahur dayağı'nın arka planını köşesinde yazdı. "Al sana Ramazan dayağı" başlıklı yazısında Beki, kendi gazetesinin habercilik anlayışını eleştiriyor. Yazar, olayın aslını kendi penceresinden böyle anlatıyor:

BARDA DEMLENEN ARKADAŞLAR FAZLA KAÇIRINCA

"Gitti 'Ramazan dayağı', geldi 'Sahur dayağı' zokası.
Fesüphanallah...
Yer misin, yemez misin?
Sordum polise, hırgüre karışan saldırganlann ikisi değil üçü de gözaltına alınmış.
Mağdurlar davacı olmadığı halde, kamu davası için yasal süreç de başlamış.
Aslı da şöyleymiş: Barda demlenen arkadaşlar fazla kaçırınca kendilerini bozmuş, biraz dağıtmışlar, taşkınlık maşkınlık derken hırlaşmalar, dalaşmalar... Masalar sandalyeler uçuşmuş.
Ramazan dışında da örnekleri yaşanan nahoş içkiyi taşıyamama vakalarından biri...
Haberi veren gazetelerde takip haberi göremiyorsunuz. Sonra ne oldu, kavga nasıl çıktı, polis ne yaptı, saldırganlar yakalandı mı?
Fikri takip ne arar...
'Sahur dayağı' başlığı atıldı mı, atıldı.
Misyonunu tamamladı, mevzu orada kapandı demektir...
Her gün, vazifesini yapan memur ciddiyetiyle ilk haber linklerini gözüme sokan 'ramazan zaptiyeleri', bir güne bir gün de dönüp soramadı 'Yahu hani arkası, gerisini niye getirmiyorsunuz?' diye.
İşlevini gördü nasıl olsa, bitmiştir... "

İŞTE HÜRRİYET'İN O HABERİ

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre içki içtikleri öne sürülen gençlere, “Gürültü yapmayın, biz sahur yapacağız” denilerek birinde döner bıçağı da bulunan 3 kişi sandalyelerle saldırdı. Olayda 3 genç yaralandı. Saldırganlar kaçarken gençler şikâyetçi olmadı.

NASIL MÜSLÜMANSINIZ

Yaralanan Duygu adlı genç, “Sahur vakti 2 kişi geldi ‘Siz nasıl Müslümansınız’ dedi ve sandalyeleri başımıza geçirerek bir anda saldırdı. Biz 10 kişiden fazlaydık, ancak elinde döner bıçağı olan bir kişi ile sandalye ile saldıran 2 kişi bir anda bizi dağıttı” diye konuştu.

DONLARINI İNDİRDİLER

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başlatılan araştırma üzerine kameradan belirlenen 3 kişiyi yakaladı. Olayın yaşandığı bölgede garson ve büfe işlettikleri belirlenen G.Ç., E.Ç. ve V.A.’nın emniyetteki ifadelerinde, ”Gruptakiler bağırarak içki içiyorlardı. Oruç zamanı yaptıklarının doğru olmadığını, alkol almamaları gerektiğini söyledik. Biz uyarınca içlerinden biri ‘Başlarım sizin orucunuza’ dedi. Bazıları da donunu indirdi” dedikleri öne sürüldü. Savcılık, kişilerin serbest bırakılmasına karar verdi.