BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,17
HABER /  GÜNCEL

Sahte yüzbaşı yakalandı

Yüzbaşı olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yaptığı belirlenen asker firarisi yakalandı.

Abone ol

Antalya'da, jandarmanın istihbarat ve terör şubesinde görevli yüzbaşı olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yaptığı belirlenen asker firarisi, jandarma ekiplerince yakalandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Güllük Caddesinde internet kafe işleten H.T, Antalya İl Jandarma Komutanlığına başvurarak, 10 gün önce işyerine gelen ve kendisini ''Yüzbaşı Emirhan'' olarak tanıtan kişiden şikayetçi oldu.

H.T. şikayetinde, Antalya'da jandarmanın istihbarat ve terör şubesinde görev yaptığını iddia eden ''Yüzbaşı Emirhan''a, kendisinin de gazi yakını olmasından dolayı samimiyet ve güven duyduğunu, bu kişinin kısa süre sonra bir işini halletmek için ihtiyacı olduğunu söyleyerek kendisinden otomobilini istediğini bildirdi. Duyduğu güven ve sempati nedeniyle söz konusu kişiye çekinmeden otomobilini verdiğini bildiren kafe işletmecisi, aracının 10 gün geçmesine rağmen getirilmemesi üzerine dolandırıldığını anladığını söyledi.

SAHTE KİMLİK, TABANCA VE OMUZ ASKILI KILIF
Antalya İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri, şikayet üzerine başlattıkları soruşturmada zanlının, bir süre önce vatani görevini yaptığı sırada firar eden Kenan T. (25) olduğunu tespit ettiler. Ekipler, kent merkezinde yaptıkları yoğun takip sonucu, Kenan T'yi düzenlenen operasyonla bir gün içerisinde yakaladılar. Operasyonda zanlının, dolandırarak aldığı kafe işletmecisinin 07 ER 600 plakalı otomobili de ele geçirildi.

Evli ve bir çocuk babası olduğu, ailesinin memleketi Konya'da yaşadığı öğrenilen Kenan T'nin, Antalya'da kaldığı adreste yapılan aramada da kuru sıkı tabanca, fişekler, şarjör, sivil asker ve polis görevlilerinin kullandığı omuz askılı kılıfın da aralarında bulunduğu 3 ayrı tabanca kılıfı, laptop ve sahte astsubay kimliği ele geçirildi. Ele geçirilen laptopın da kısa süre önce Antalya'da H.H.G'ye ait otomobilden zanlı tarafından çalındığı belirlenirken, dolandırıcılık zanlısı Kenan T'nin asker firarisi olmasının yanı sıra ''Silah Kanunu'na Muhalefet'' suçundan arandığı ortaya çıktı.

Dikkatli bakıldığında sahte olduğu rahatlıkla anlaşılabilen kimlikte Kenan T'nin kendisini, ''JİTEM. Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele görevlisi Astsubay Şaban Bala'' olarak tanıttığı belirlendi. Zanlı, jandarmadaki sorgusunun ardından dolandırıcılık ve hırsızlık suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak Antalya E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Cezaevine gönderildi.