BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Haymanalılar bu soruya çok kızdı

`Milyoner` adlı yarışmada `Aşağıdakilerden hangisi eşek manasına gelir` sorusu Haymanalıları kızdırdı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, bir TV kanalında yayınlanan bir yarışma programında, `Hangisi eski dilde eşek sürüsü anlamındadır` sorusunun cevap seçenekleri arasında Haymana`nın yer almasının Haymanalıları üzdüğünü belirterek, `ATV gecikmeksizin tüm Haymanalılardan ve Türkiye`den özür dilemelidir` dedi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, `Milyoner` isimli yarışma programında, yarışmacıya `Aşağıdakilerden hangisi eski dilde eşek sürüsü anlamındadır` şeklinde bir soru yöneltildiğini ve cevap şıkları olarak da `a) Kereta, b)Haymana, c) Haylaz, d) Hergele` seçeneklerinin sunulduğunu belirtti.

Haymana`nın Sakarya Meydan Savaşı`nın cephelerinden birini oluşturduğunu, Haymana ve Haymana halkının Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet`in en önemli destekçilerinden olduğunu vurgulayan Erdem, ilçenin kaplıca turizminin de önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Erdem, yarışmada sorulan soru ve cevap şıklarının ilçede infial uyandırdığını, Haymanalıları üzdüğünü belirterek, yarışma soruları ve cevapları hazırlanırken gerekli dikkat ve özenin gösterilmediğinin anlaşıldığını kaydetti.

Söz konusu programla ilgili yasal girişimde bulunulacağını belirten Erdem, `Ancak yaşanılan infialin bir an önce yatışması ve istenmeyen üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi için, ATV televizyonu gecikmeksizin tüm Haymanalılardan ve Türkiye`den özür dilemeli, işlenen hatanın gereğini yerine getirmelidir` dedi.