BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Babacandan kayıtdışı itirafı

Babacan, "Türkiye'deki kayıtdışılıkla ilgili belki hiç ilerleme kaydedemedik" itirafından bulundu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Geçtiğimiz 4 yıl içinde, Türkiye'deki kayıtdışılıkla ilgili belki hiçbir ilerleme kaydedemedik. Bunu itiraf ediyorum ve kabul etmek zorundayız. Çok talihsiz tabii ama durum bu" dedi.

Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesinde gerçekleştirilen "Türkiye'nin Ekonomik Açıdan Uzun Vadeli Avantajları" konulu oturumda yaptığı konuşmada, herhangi bir ülke için yatırım çekebilmek ve avantaj sahibi olmanın önemine dikkati çekerek, önce siyasi sonra da makro ekonomik istikrarın sağlanmasının ardından yatırımların çekilebileceğini söyledi.

AB perspektifinin Türkiye'nin önünü görebilmesini sağladığını dile getiren Babacan, bu perspektifle birlikte özel sektörün ve yatırımcıların 4-5 sene sonrasını görebilme imkanına sahip olduğunu ifade etti.

Ali Babacan, birçok gelişmekte olan ülkede demokrasinin gelişeceğine dair herhangi bir garanti bulunmadığını kaydederek, "Türkiye AB ile gün be gün daha fazla demokratik olacak, daha fazla insan haklarına önem veren, hukukun üstünlüğünü benimseyen bir ülke olacaktır" diye konuştu.

Kyıtdışı ekonominin hala en önemli sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Babacan, bir dinleyici tarafından yöneltilen, "Kayıt dışılıkla mücadelede hükümetin planı nedir?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Belki tek ilerleme kaydedemediğimiz alanlardan bir tanesi ne yazık ki budur. Geçtiğimiz 4 yıl içinde, Türkiye'deki kayıt dışılıkla ilgili belki hiçbir ilerleme kaydedemedik. Bunu itiraf ediyorum ve kabul etmek zorundayız. Çok talihsiz tabii ama durum bu. Kayıtdışıyla mücadele için ne yaptık? Vergi oranlarını düşürdük. Azalan vergi oranları, insanları kayıt dışılıktan caydıracaktır diye düşündük "