BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Parlamentoya bomba ihbarı

Kuzey İrlanda Parlamentosu bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

Abone ol

Kuzey İrlanda'da Stormont parlamento binasının, bir kişinin binanın girişinde güvenliğe bir paket fırlatmasının ardından boşaltıldığı bildirildi. İrlanda basınında, kimliği, "birlik yanlısı Protestan militan Michael Stone" olarak açıklanan kişinin, güvenlik güçleri tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirildiği ve binanın boşaltıldığı belirtildi.

Polis ise kimliği hakkında bilgi vermediği adamın tutuklandığını açıkladı. Reuters muhabiri Stephen Hird, adamın kapıdan girdikten sonra elindeki paketi güvenliğin arama yaptığı bölgeye fırlatarak, içinde bomba olduğunu söylediğini, paketten duman çıktığını kaydetti. Binanın dışına da kırmızı boyayla "Sinn Fein katiller" yazıldığı dikkat çekti.

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta 1988 yılında İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun (IRA) üç üyesinin cenaze törenlerinde düzenlenen, bir IRA üyesi ve 2 sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan ömür boyu hapse mahkum olan Michael Stone, 1998 yılında yapılan barış anlaşması çerçevesinde serbest bırakılmıştı.