BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Sahte şehit eşi Vali'yi dolandırmaya çalıştı!

Adapazarı’nda şehit cenazesinde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a kendisini şehit eşi olarak tanıtan kadının şehit eşi olmadığı, dolandırıcılık suçundan kaydınının bulunduğu tespit edildi.

Abone ol

Cumhuriyetin, Coş’un bir şehit cenazesinde kendisi ile konuşan ve kendisini şehit yakını diye tanıtan R.D. isimli kadının evine polis baskını yaptırdığı yönündeki haberi yalan çıktı. R.D.’nin şehit yakını olmadığı ve hakkında 5 kez dolandırıcılık suçlamasından işlem yapıldığı anlaşıldı.

CUMHURİYET GAZETESİNİN ŞEHİT YAKINI YALANI

Cumhuriyet Gazetesi dün Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili bir habere imza attı. "Vali Coş tartıştı, Polis evini bastı” başlıklı haberde, R.D.  isimli kadının Vali Coş ile şehit cenazesinde yaptığı konuşmanın ardından evine Terörle Mücadele Ekiplerinin baskın düzenlediğini iddia etti. Sakarya Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında şehit eşi olduğunu ileri süren R.D.’nin gerçekte ise şehit eşi olmadığının tespit edildiği duyuruldu.

ÜÇ KERE EVLENİP BOŞANMIŞ

R.D.’nin 3 kere evlenip boşandığı ve eski eşlerinin ise sağ olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

DOLANDIRICI ÇIKTI

“Bazı şahıslara da kendisini “R.D.’nin bazı şahıslara kendisini “Binbaşı" olarak tanıttığı, daha önce hakkında 5 adet dolandırıcılık, 12 adet iftira suçundan adli kovuşturma yapıldığı tespit edilmiştir.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla hakkında dolandırıcılığa teşebbüsten adli işlem başlatılmıştır. Haberde iddia edildiği gibi, adli işlemler için R.D.’yi Polis Merkezine davet etmek üzere evine giden polis memurunun Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyet Savcımız hakkında herhangi bir konuşması da olmamıştır. Bu konuda yayınlanan haberdeki iddia asılsızdır, Basın meslek ilkeleri uyarınca yeterince araştırılmadan, tek yanlı ve maksatlı beyanlara dayalı olarak haber yapılması iyi niyetle bağdaştırılamamaktadır.”