BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

Esad ateşkes ilan etti, ÖSO'dan cevap geldi!

Suriye rejimi, Ramazan Bayramı süresince 3 gün geçici ateşkes ilan etti. ÖSO ateşkese uyacağını açıkladı.

Abone ol

Suriye rejimi, Ramazan Bayramı dolayısıyla üç gün ateşkes ilan etti. Özgür Suriye Ordusu da rejim uyduğu sürece ateşkese uyacaklarını taahhüt etti.

Birleşmiş Milletler'in Suriye'de barış çabaları kapsamında Şubat'ta kısa süreliğine sağlayabildiği 'saldırıların durdurulması' yönündeki çabaların ardından ilk kez, ülke çapında savaşan taraflar ateşkes kararı aldı.

Suriye ordusundan yapılan yazılı açıklamada 6 Temmuz saat 01.00'den itibaren 72 saat süreyle ülke genelinde geçici ateşkes ilân edildiği duyuruldu. 

Yüksek Müzakere Komitesi bileşenlerinden Ceyşul İslam grubu ise Suriye rejiminin ateşkes ilanına karşın Doğu Guta'da saldırılarını sürdürdüğünü iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de hem rejimin hem de muhaliflerin Halep çevresinde havan topu atışlarına devam ettiğini açıkladı. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafların ateşkes ilanından memnun olduklarını, bir an önce ateşkesi kalıcı hâle getirmek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Şubat ayında Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğuyla alınan 'saldırıların durdurulması' kararı ve bölgesel güçlerin desteklediği silahlı gruplara nüfuzlarını kullanarak ateşkes yönünde baskı yapmaları çağrısı, tarafların karşılıklı ihlâl suçlamalarının ardından kısa süre sonra başarısızlıkla sonuçlanmıştı.