BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sahte kimliklerle gününü gün etti

Konya'da çaldığı nüfus cüzdanlarına kendi fotoğrafını yapıştırıp hazırladığı sahte kimliklerle bankalardan kredi çekti

Abone ol

KONYA'da çaldığı nüfus cüzdanlarına kendi fotoğrafını yapıştırıp hazırladığı sahte kimliklerle bankalardan 12 bin lira kredi çektiği ve çıkarttığı kredi kartlarıyla da 10 bin liralık harcama yaptığı öne sürülen 39 yaşındaki Kemal Ç., devriye görevi yapan polisler tarafından farklı isimler adına düzenlenmiş iki adet nüfus cüzdanı ile yakalandı.

Olay dün akşam saatlerinde Karatay ilçesi Yeni mahallede meydana geldi. Polis tarafından şüphe üzerine durdurulan Kemal Ç.'nin yapılan üst aramasında kendi fotoğrafının yapıştırılı olduğu farklı isimler adına düzenlenmiş iki adet nüfus cüzdanı bulundu.

Yapılan sorgulamada kamu kuruluşlarını dolandırmak, bilişim sistemlerine girmek ve uyuşturucu madde kullanmak suçundan aranması olduğu tespit edilen Kemal Ç.'nin üzerinden 8 bin lira nakit para, sahte kimlikler adına düzenlenmiş 6 adet kredi ve banka kartı ile 7 gram altın çıktı. Kredi kartlarının ve nüfus cüzdanlarının arkadaşlarına ait olduğunu iddia eden Kemal Ç., polis tarafından göz altına alınarak sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Polisin yaptığı araştırmada, Kemal Ç.'deki kimliklerle son bir ay içerisinde iki ayrı bankadan 4 bin ve 8 bin lira olmak üzere toplamda 12 bin lira kredi çekildiği ve aynı kimliklerle farklı bankalardan 6 adet banka ve kredi kartı çıkartıldığı belirlendi. Kredi kartlarıyla da farklı iş yerlerinden 10 bin liralık harcama yapıldığı tespit edildi.

Kimliklerin gerçek sahipleri olan ve Büsan Sanayisi'ndeki bir iş yerinde çalıştığı belirlenen S.K. ve H.T.'ye ulaşan polis, nüfus cüzdanlarının çalındığından ve kendi adlarına kredi çekilerek kredi kartı çıkartıldığından haberlerinin olmadığını belirledi. Kemal Ç.'nin sorgusunun devam ettiği ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.