BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Cinsel saldırıya 21 yıl hapis istemi

Başkentte yalnız yaşayan bir kadının Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması olayının şüphelisi M.K'ye 12 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

Başkentte yalnız yaşayan bir kadının Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması olayının şüphelisi M.K'ye, "cinsel saldırı", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "mala zarar verme" suçlarından 12 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ekrem Bakır'ın hazırladığı iddianameye göre, Ağustos 2011'de, Esat semtinde yalnız yaşayan mağdureye, pencere demirlerini sökerek eve giren kişi tarafından tecavüz edildi.

Olay üzerine başlatılan soruşturma sonucunda M.S.A. adlı kişiye dava açıldı. Ancak, DNA incelemesi sonucunda M.S.A. beraat etti.

İHBAR ÜZERİNE ŞÜPHELİYE ULAŞILDI 

Faili meçhul şüpheliye ilişkin soruşturma devam ederken, 10 Mart 2013'te bir kadın ihbarda bulundu. Kadın, tecavüz olayının meydana geldiği yere yakın bir yerde bulunan otomobili ve şoförünü daha önce de mahallede gördüğünü bildirdi. İhbar üzerine savcılık, aracı kullanan kişinin yakalanması, araca el konulması ve üzerinde teknik inceleme yapılması talimatı verdi.

Otomobilin M.K. tarafından kullanıldığı ve bu kişinin mahallede sürekli dolaştığı belirlendi. Ancak araç çevresindeki polisi gören M.K, otomobilini olduğu yerde bırakarak kaçtı.

Araçta yapılan incelemede bir adet Glock marka tabanca ele geçirildi. M.K'nin araçtaki bazı eşyaları ile biyolojik svapları incelenmek üzere alındı. Şüphelinin adresi de tespit edilerek, evindeki özel eşyalarından da bir kısmına DNA incelemesi için el konuldu.

DNA örneklerinin, Esat'ta saldırıya uğruyan kadında bırakılan örneklerin yanı sıra, faili meçhul durumda olan dört kadına yönelik cinsel saldırı olayındaki bulgularla aynı olduğu tespit edildi.

21 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Hakkındaki yakalama kararına rağmen M.K'nin suçlamalara yönelik ifadesi alınamadı. Bununla birlikte savcı Bakır, soruşturmada yeterli delile ulaştığı gerekçesiyle şüpheliye, "cinsel saldırı, geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme" suçlarından dava açtı.

M.K'nin 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istenen iddianamede, araçta ele geçirilen Glock marka tabancayla ilgili ayrı soruşturma yapıldığı bildirildi.

İddianamede, Ankara'da değişik zamanlarda dört kadına yönelik cinsel saldırı eylemiyle ilgili tahkikatın sürdüğüne de yer verildi.

Dava, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Öte yandan, hakkında yakalama kararı olduğunu bilmelerine karşın M.K'ye yardım ettikleri iddiasıyla M.K. ve H.B. adlı kişiler hakkında da "suçluyu kayırma" nedeniyle soruşturma başlatıldı.