BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Sahte kimliğiyle kredi çekmek istedi

Kredi çekerek dolandırdığı üçüncü bankada yakalandı

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde sahte kimlikle bankaları kredi çekerek dolandıran 1 kişi, en son banka görevlisinin dikkati sayesinde yakalandı.Bugün bankaya giden U.K (48), sahte kimliği Hatay nüfusuna kayıtlı görünen Hasan Hamderi (50)ismiyle 10 bin lira kredi çekmek için başvurdu.

Banka görevlisi Ç.D (31), Hataylı olduğunu belirterek, bu il ile ilgili bazı sorular sorduğunda cevap alamadı. U.K'nın durumundan şüphelenen Ç.D, parayı öğleden sonra verebileceklerini belirterek sahte kimlikli 'Hasan Hamderi'yi göndererek banka genel merkezinden araştırma yaptırdı.

Hasan Hamderi isminin sahte olduğunu öğrenen banka görevlisi Ç.D, bankaya polis çağırdı. Öğleden sonra bankaya gelen U.K, bankaya girmeyerek sağı solu gözetleyerek banka önünde bekledi. Polis U.K'nın yanına giderek kimliğini gösterdi. U.K, olay yerinden kaçmaya çalışında polisle kovalamaca yaşandı. Polis yakaladığı U.K'yı göz altına aldı. Yapılan araştırmalarda U.K'nın 'Hasan Hamderi' sahte kimliği ile Garanti Alanya Şubesi'nden 06.10 2011 tarihinde 10 bin lira kredi, çektiği iddia edildi. U.K'nın bir gün öncede yine aynı sahte kimlikle 2 bin 500 lira kredi çektiği öğrenildi.

İfadesi alınan U.K, adliyeye sevk edildi.