BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Sahte avukata suçüstü

İstanbul'da ünlü boşanma avukatı olarak adından söz ettiren sahte avukat, İzmir'de gözaltına alındı.

Abone ol

İzmir Adliyesi'nde bir davaya girmek için gelen ve İstanbul'da ünlü boşanma avukatı olarak adından söz ettiren sahte avukat, İzmir'de gözaltına alındı.

Adliye karakolu görevlileri tarafından suçüstü yakalanan ve adliyeye sevk edilen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, özel bir şirkette çalışan A.K. internetten bulduğu sahte avukat Menderes Bozkır'a eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmak istediğini söyledi. Profesyonel dolandırıcı olan ve sahte belgelerle girdiği birçok davayı kazanan Bozkır, müvekkili olacak kişiden evrakları ve dava harçları için 500 YTL istedi. İstanbul ve çevresindeki illerde tanındığı için kendisine İzmir'i seçen sahte avukat Menderes Bozkır, A.K. isimli kişiyle buluşmak için Bayraklı'da bir özel hastanenin önünde buluşma yeri verdi. İnternetten bulduğu avukatın sahte olduğunu fark eden A.K. olayı polis ve Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi. Savcılık A.K. isimli vatandaşın ihbarı sonrası Karşıyaka Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine talimat vererek sahte avukatın yakalanmasını istedi. Savcılığın talimatı ile harekete geçen Polis Bayraklı'da özel bir şirkette görev yapan A.K.'dan duruşma için gerekli evrak döküman, vekaletname ve 500 YTL almak için buluşma noktasına gelen sahte avukat Menderes Bozkır'ı suçüstü yakaladı. Doktor kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen sahte avukat Menderes Bozkır, kendisini yakalayan polise, "Ben İstanbul'da çok ünlü bir avukatım, sizin teşkilatın da avukatlığını yaptım, benimle uğraşmayın, hepinizi yakarım" diyerek tehdit savurdu.

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanan sahte avukat Menderes Bozkır, "Avukatlık yasasına muhalefet ve dolandırıcılık" suçundan çıkarıldığı Karşıyaka Adliyesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer yandan tutuklanan Bozkır'ın asıl mesleğinin elektrik tesisatçısı ve lise mezunu olduğu ortaya çıktı.