BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Arınç müftü ile görüştü

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Zagreb Camii'ni gezdi ve Hırvatistan Müftüsü Hacı Şevko Omerbaşiç ile görüştü.

Abone ol

Hırvatistan'daki temaslarını sürdüren TBMM Başkanı Bülent Arınç, Zagreb Camii'ni gezdi ve Hırvatistan Müftüsü Hacı Şevko Omerbaşiç ile görüştü.

Arınç, Hırvatistan Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Gordan Jandrokoviç ve üyeleriyle bir süre görüştü.
Daha sonra İvan Meştroviç Müzesi'ni gezen Arınç, buradaki eserler hakkında bilgi aldı.

Cam üzerine yağlıboyayla yapılan resimlerin sergilendiği Hırvat Naif Sanatlar Müzesi'ni de ziyaret eden Arınç, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Zagreb Camii'ne de giden Arınç, burada Hırvatistan Müftüsü ve İslam Toplumu Meşihatı Başkanı Hacı Şevko Omerbaşiç ile görüştü. Cami hakkında Arınç'a bilgi veren Ömerbaşiç, Hırvatistan'ın, İslam dinini resmen tanıyan ilk ülkeler arasında yer aldığına dikkati çekti.

Avrupa ülkelerindeki Müslümanlar arasında, Hırvatistan'da yaşayan Müslümanların en iyi konuma sahip olduğunu belirten Ömerbaşiç, 116 ilköğretim, 16 ortaokul ve lisede 4 bin öğrenciye din dersi verdiklerini, açılacak yüksekokulda da dini eğitim vereceklerini söyledi.

Ömerbaşiç, Silahlı Kuvvetlerde görevli subay ve astsubaylara dini eğitim verdiklerini, cuma namazı kılmak isteyen subay ve astsubayların, makam araçlarıyla camiye getirildiğini ifade etti.

Hırvatistan'da bir gazetede, İslam dinini rencide edici karikatürlerin yayınlandığına dikkati çeken Ömerbaşiç, bunun üzerine Hırvatistan Hükümeti'nin, karikatürün tekzibini istediğini bildirdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise dini haklara değer verdiği için Hırvatistan Cumhuriyeti'ni kutladığını söyledi.
Bülent Arınç ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Dicle Kopuz'un, Arınç'ın onuruna vereceği resepsiyona katılacak.