BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  EKONOMİ

Bankacılık sektörü zayıf

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de bankacılık sektörünün çok zayıf olduğunu açıkladı!

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de bankacılık sektörünün çok zayıf olduğunu, bankaların aktif büyüklükleri toplamının, Avrupa ülkelerinde bir bankanın büyüklüğü kadar olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, TMSF'ye devredilen bankaların devlet ve sosyal güvenlik kuruluşlarına olan borçlarının tahsil edilmesine öncelik verilmesini öngören kanun tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmelerde söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, bankacılık ve finans sektöründeki altyapının revize edilerek, bankacılık sektörünün, bugünkü noktaya ulaştığını söyledi.

Özellikle muhalefet partisinin, iktidar gündemi ile TBMM gündemi, TBMM gündemi ile halkın gündeminin farklı olduğunu söylediğini belirten Yeni, "Bankaların insafına terk edilen kredi kartları mağdurlarının sorunlarının giderilmesi, enflasyon canavarının yok edilmesi, bankalar arası gecelik faizin düşürülmesi halkın gündemi değil mi?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz IMF'ye karşı iktidar değilsiniz. IMF'ye gelince el pençe divan duruyorsunuz, her talimatı yerine getiriyorsunuz. Halkı IMF'ye muhtaç edenler, parlamento dışında kaldı ama siz aynı politikaları sürdürüyorsunuz" diye konuştu.

Maliye Bakanı Unakıtan, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlarken, eskiden, önüne gelenin banka açtığını ifade ederek, finans sektörünün önemine işaret etti.

Unakıtan, "Banka kurulmuş, milletten mevduat topluyor ama kaydını yazmıyor. İmarbank'ta bunu yaşadık, bunlar bilinmiyor muydu? Kontrolden çıkmış, çürük bir finans yapısı vardı" dedi.

Genel Kurul'da, CHP, özel finans kurumlarının tasfiyesinin, TMSF tarafından yürütülmesini öngören bir önerge verdi. Yapılan oylamada önerge reddedildi.