BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Şemdinli komisyonu karıştı

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştıran Meclis Araştırma Komisyonu karıştı

Abone ol

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştıran Meclis Araştırma Komisyonu üyesi, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe vererek, Komisyon Başkanı Musa Sıvacıoğlu'nun, Mehmet Ali Altındağ'ın verdiği bilgileri komisyonun bilgisine sunmadan Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesini eleştirdi.

Ersin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de komisyona zarar verdiğini öne sürerek, Bakan'ın "Meclis'i ve komisyonu engelleme gayretlerine" karşı, TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan, "uyarı" görevini yapmasını istedi.

Alınan bilgiye göre Ersin, komisyonun bugünkü toplantısında, Sıvacıoğlu'nun, üyelere haber vermeden Diyarbakır Söz Gazetesi ve Televizyonu sahibi Mehmet Ali Altındağ'ın ifadelerini Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesi konusunu gündeme getirdi.

CHP'li Ersin, Sıvacıoğlu'na, "Gönderdiğiniz tutanak Türkiye'nin başına büyük sorunlar açtı, ülkede büyük bir gerginlik oluşmasına neden oldu. İfadeler, savcının iddianamesinin temelini oluşturdu. Komisyona sormadan neden savcılığa bilgi veriyorsun? Bu, hem saygısızlık hem de etik değil" dedi.

Sıvacıoğlu'nun CHP'yi kastederek, "Bu gerginliği siz yaratıyorsunuz" demesi üzerine Ersin, "Size güvenim kalmadı, istifa et" diye konuştu.

Başkan Sıvacıoğlu da Ersin'e, "Ben niye edeyim, sen istifa et" karşılığını verdi.

Toplantıda, Yüksekova eski Kaymakamı, Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Öztaş ile 2 MİT yetkilisinin bilgisine başvuruldu.

Ahmet Ersin'in, Şemdinli'deki bir çok olay ile patlama öncesi ve sonrasıyla ilgili bilgileri olup olmadığını sorması üzerine MİT yetkilileri, bilgileri olmadığını belirtti.

Bölgede jandarma üzerinde etkili olamadıklarını kaydeden Öztaş ise sadece "uzatmalı çavuşların" sicilini verebildiklerini ifade etti.

Ersin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, "komisyonun gereksizliğinden söz ederek ve komisyona bilgi vermesi istenen kamu görevlilerini yönlendirme girişimlerinde bulunarak" komisyon çalışmalarına zarar verdiğini öne sürdü.