BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Sahte para operasyonu

Çatalca'da, piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Abone ol

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca, Çatalca İlçesi sorumluluk bölgesinde son 1 ay içinde piyasaya sahte para sürülmesi olaylarının artması nedeniyle şüphelilerin belirlenecek takibine başlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak ilçedeki esnafın uyarıldığı kaydedilen açıklamada, 27 Şubat'ta Çatalca İlçesi Dağyenice Köyü'nde alışverişten sonra bakkala sahte 100 YTL veren Sedat Ö, Göktuğ K. ve Emel G.'nin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, bu kişilerin Çatalca'ya bağlı Çiftlikköy, Başakköy, Dağyenice ve Subaşı köylerinde sahte para kullandıklarının belirlendiği belirtilerek, şüpheli şahısların üzerinden ve araçlarından, mağdur vatandaşların teslim ettiği paralarla birlikte toplam 29 adet sahte 100 YTL ve 1 adet sahte 100 dolar ele geçirildiği kaydedildi. Yakalananlardan Sedat Ö. ve Emel G.'nin, sevkedildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği, Göktuğ K.'nın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.