BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bolu dağı geçit vermiyor

İstanbul-Ankara Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.

Abone ol

İstanbul-Ankara Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, Bolu Dağı yılın en etkili kar yağışı ile mücadele ediyor.

Akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Paşaköy Kavşağı'nda etkisini arttıran kar yağışı, Bolu-Düzce il sınırına kadar yoğun şekilde devam ediyor. Tipi şeklinde yağan kar yağışı görüş mesafesini 10 metreye kadar düşürüyor.

Karayolları ekipleri güzergahta çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar. Bolu Dağı istikametine tek çekerli TIR'ların gidişine izin verilmiyor. Tek çekerli tırlar Bolu kent merkezinde bulunan tesislerde bekletiliyor.

Polis ekipleri, Abant Kavşağı'nda sürücülere yavaş gitmeleri konusunda sık sık uyarıyor. Bolu Dağı'nda şu ana kadar ciddi kaza meydana gelmedi. Bolu-Ankara karayolunda ise yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor.

Yetkililer ilerleyen saatlerde kar yağışının etkisini arttıracağını, yola çıkacak sürücülerin araçlarında zincir ve çeki halatı bulundurmalarını istedi.