BIST 10.887
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.514,92
HABER /  GÜNCEL

Şahin'den kınama bekliyorum!

Fatma Şahin'in yemek davetini geri çeviren kadın milletvekillerinin bu tepkisine çok sevindiğini belirten CHP'li Aylin Nazlıaka yemek davetine neden katılmadığını İnternethaber'e anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Geçen hafta Bülent Arınç'la vajina polemiği yaşamıştı Aylin Nazlıaka. Bu olay sonrası bir açıklama yaparak, Bülent Arınç'ın cinsiyet ayrımcılığı yaptığına dikkat çekmiş, kürsüye gelerek, tepkisini dile getirmişti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den de bir kadın olarak destek bekleyen ama bu desteği görmediğini belirten Nazlıaka Fatma Şahin'den kınama bekliyor.

FATMA ŞAHİN BENİ ARAMADI

"Bülent Arınç'la yaşadığı tatsız olaydan sonra Fatma Şahin'in kendisini aradığını ama o sırada toplantıda olduğu için sonradan gördüğünü söyleyen Nazlıaka, daha sonra Bakan Şahin'i iki kez aramasına rağmen onunla görüşemediğini belirtti. Fatma Şahin bu konuda ne basına ne de bana bir görüş bildirmedi.

CİNSİYET AYRIMCILIĞI YAPILDI 

"O gün yaşanan olayda, ciddi bir toplumsal cinsiyet eşitsizliği yapıldı. Kürsüye çıkan bir milletvekilini sayın Bakan, bir milletvekili olarak değil bir kadın olarak görerek konuştu. "Bana bakmanızdan mahçup oluyorum, ben utangaç bir erkeğim" diyerek adeta benim onunla aramdaki diyaloğu flörtiz bir diyalog haline dönüştürmeye çalıştı."

FATMA ŞAHİN BU OLAYI KINAMALI 

"
Fatma Şahin, kadın haklarından sorumlu bir Bakan olarak bunu değerlendirip mutlaka kınamalıydı. Kendisinden bir kınama bekliyorum, kınamayı yapmadığı sürece onun düzenlediği hiçbir etkinliğe katılmayacağım."