BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,90
ALTIN 2.427,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç da siyaseti bırakıyor!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı canlı yayında ilk kez siyaseti bırakacağını açıkladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Bolu Gazelle Resort Otel'de Kanaltürk'te Faruk Mercan'ın sunduğu Ankara'nın Nabzı programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç siyasi hayatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu dönemden sonra siyasi hayatına bir ara vereceğini açıklayarak, Parlamentoda 5 döneminin olduğunu 3 dönemlik kısıtlamayı dört gözle beklediğini belirtti.

3 DÖNEMİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Bülent Arınç canlı yayında siyaset hayatına ilişkin "Parlamentoda 5 dönemim. 3 dönem yasağını dört gözle bekliyorum. Milletvekili ve belediye başkanlığı gibi hiç bir görev almayacağım. Allah ömür verirse en azından bu dönem siyasi hayata bir mola vereceğim. Milletvekili veya belediye başkanlığı görevinde hiçbir görev almayacağım. Buna ihtiyacım var başkalarının olduğu kadar."

BAŞBAKAN ERDOĞAN BU KONUDA ÇOK KATI

Arınç bu karara parti içinde bazı isimlerin karşı çıktığını, dinlenmek için erken olduğunu söylediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunu söylediğimde pek çok arkadaşım erken olduğunu da söyledi ama bu benim kararım. Şahıslara bağlı bir siyasi anlayışını bir kenara bırakmamız gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız aynı bölgede 3 dönem üst üste milletvekili olunmasın şeklinde bir değişiklik teklif etti, ama bunu espri ile karışık önerdiler. Bu konuda hem Sayın Başbakan'ın hem de benim karşı olduğumuz bir konu. Sayın Başbakan bu konuda katı. Allah kısmet ederse 2015 seçimlerinde en azından ben bir dönem siyasete ara verme ihtiyacı duyuyorum."