BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  POLİTİKA

Şahin istifa çağrısına ne dedi?

Çete reisine vekalet verdiği iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu'nun istifa çağırısı yaptığı Bakan Şahin'den cevap geldi.

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da yerel seçimlere yönelik yaptığı değerlendirmenin yanlış yorumlandığını ifade ederek, ''Seçimlere gidiyoruz. Eğer yanlış bir şey söylemiş, yanlış bir değerlendirme de bulunmuşsam, halkımızın sağduyusuna güvenin bunun cezasını verir. Muhalefet doğrusunu söylerse onun da mükafatını verir'' dedi.

Şahin, Bakanlığa gelişine gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Akfırat Belediyesi ile ilgili sizin bir vekalet verdiğiniz, bununla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu, sizi istifaya davet ettiği şeklinde haberler var. Ne söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine Şahin, Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamasını televizyondan izlediğini, ''Bir çete reisine, Adalet Bakanı'nın vekalet verdiği şeklinde bir değerlendirme yaptığını'' söyledi.Şahin, şunları kaydetti:

''Bahis konusu belediye başkanı benim tanıdığım kadarıyla çalışkan, yine benim tanıdığım kadarıyla dürüst birisiydi. Çünkü ben, aşağı yukarı bir yıl olmuştur bu vekaletnameyi vereli. Ama daha sonra bir suç nedeniyle ciddi bir isnat nedeniyle şu anda tutuklu bulunuyor. Yani bu arkadaşımızın bu ithamlara muhatap olduktan sonra verilmiş bir vekaletname değil. Daha önce benim dürüst, yetenekli, çalışkan bir belediye başkanı olarak, daha önceden tanıdığım bir arkadaşımdır. Akfırat'da da ondan başkasını tanımam. Hikayeyi daha önce anlatmıştım. Formula 1 yarışları için gittiğim Akfırat'ta Ayhan Bermek'in orada bir yazlığı var. Öğle yemeğine davet etmişti, çok güzel bir bahçesi vardı. 'Buralarda böyle şey var mı?' deyince gelişti işler. 'Burada buluruz' deyince böyle bir süreç başlamıştı. Ben Ankara'dayım, Akfırat'ta Ayhan Bermek gibi bir şey yapmayı önce hayal ettim ama sonradan vazgeçtim. Olay bundan ibaret. Vekaletim onda kalmış. Arkadaşlarımızın kendi takdiridir, istifaya davet eder, etmez kendi takdiridir. Bir şey diyecek değilim.''