BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Böyle bir seçim bürosu yok!

Yerel seçimlerin en ilginç seçim bürosu Çorum'da... Burası bürodan çok bankaya benziyor... İşte o büro...

Abone ol

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için siyasi parti adayları, çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Seçmenden oy isteyen adaylar, değişik yollara başvuruyor. Adayın kendini vatandaşa tanıtmanın yollarından biri de seçim büroları oluşturmak.

Camlarına aday fotoğrafı ve parti bayrakları asılan seçim bürolarında, müzik çalınarak sokaktan geçenleri etkileme çabasına giriliyor.

CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Sait Börekci ise seçim bürolarını oluştururken farklı bir yönteme başvurdu. Türkiye’de ilk kez seçim bürolarının dış cephesi, bir banka şubesi gibi düzenlendi.

Çorum’un 12 değişik bölgesinde açılan Sait Börekci, seçim bürolarının hepsinde de aynı konsept uygulandı. Seçim bürolarına kurumsal bir kimlik kazandırıldı.


Sait Börekci seçim büroları kısa sürede tasarlandı ve uygulamaya geçildi. Seçim bürolarının kısa süreli kullanılacak olması ve maliyetlerin düşürülmesi amacıyla projeyi uygulayan Mimar Özgür Kınay tarafından pratik bir yol izlendi.

12 BÜROYA 15 BİN TL

Büroların dış cephesine alçıpan uygulandı ve bir haftada 12 seçim bürosu faaliyete geçirildi. 12 seçim bürosunun bir banka şubesi gibi düzenlenmesi için yaklaşık 15.000 TL harcandı.

İlk kez bir seçim bürolarının farklı bir yöntemle izlenmesi Çorum halkı tarafından ilgiyle karışılandı. CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Sait Börekci, ilginç seçim bürolarının, seçimi kazandıkları takdirde uygulayacakları Büyük Çorum projesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Çorum halkına yeni bir vizyon sunduklarını belirten Sait Börekci, “Seçim bürolarımızı düzenlerken bile nasıl bir Büyük Çorum hayal ettiğimizi göstermek istedik. Alışılmışın dışına çıktık, yeni bir şeyler sunduk.
Seçim bürosunda gösterdiğimiz özeni, insana saygıyı, Büyük Çorum’a taşımak istiyoruz.
“ dedi.