BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,65
HABER /  GÜNCEL

Sahi Süleymaniyede ne oldu?

Çuval baskının sırrı çözülemedi. Taraflar olayı geçiştirdi. Olay sanki bir şeyin örtbası gibi duruyor.

Abone ol

Hürriyet gazetesi Süleymaniye'de Türk askerine çuval geçirilmesinin peşini bırakmıyor. diye soran Ertuğrul Özkök, çuval operasyonuna karışan iki tarafın komutanların kariyerlerini yazdı.

Süleymaniye’deki Özel Kuvvetler Birliği’nden sorumlu olan Tuğgeneral Abdullah Kılıçaslan. Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Sadık Ercan. Ve Harekat Başkanı Korgeneral Köksal Karabay. Bu üçünün de kariyerinin bittiğini yazdı. Üç isim de emekli oldu. Karabay'ın yolunun açık olduğu bilinse de..

Özkök olaya karışan Amerikan komutanlarının kariyerlerini de yazdı. Albay Melville, Raymond Odierno ve David Petraus terfi ettirildi. Ordunun kilit noktalarına getirildi.

Bir tarafta emekli edilenler diğer tarafta terfi ettirilenler. Bu tabloyu nasıl okuyacağız? diye soran Özkök, orada sadece küçük çaplı bir savaş olmadığını ima ederek şunları söyledi:

"Yoksa, Türk subayları gerçekten, Genelkurmay’ın bilgisi dışında bazı operasyonlar gerçekleştirmeye, önemli bazı kişilere suikast düzenlemeye mi kalkıştı. İşte o nedenle bir kere daha soruyorum.
O gün Süleymaniye’de ne oldu? "