BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

5 katlı 15 daireli bina çöktü

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesinde 15 daireli 5 katlı bina çöktü. Arama çalışması bitti, enkaz kaldırma başladı.

Abone ol

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi 3. Taşocağı Caddesi 7. Sokak 42 numarada bulunan 8 daireli bir bina gece saat 00.39’da çöktü. Hasibe Demir ve Necla Demir yaşamını yitirdi. Çöken binadan 26 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Arama çalışmaları sona erdi
Zeytinburnu'nda çöken 5 katlı binada arama ve kurtarma çalışmalarına son verilerek, enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Sabah saatlerinde enkazda arama ve kurtarma çalışmalarına ara veren ekipler, daha sonra enkazda yeniden arama yapabilmek için iş makinesiyle çalışma alanları açtı.

Yeniden yapılan kontrollerden sonra enkaz altında kalan biri olduğuna dair
bir kanaate varılamaması ve bu yönde ihbar da olmaması üzerine arama ve kurtarma çalışmalarına saat 11.45 itibarıyla son verildi.

Ardından da bir iş makinesi kullanılarak enkaz kaldırma çalışmalarına
başlandı. Çalışmalara katılan arama ve kurtarma ekiplerinden Siemens Sivil Savunma Amiri Bülent Gündüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Yıkılan binanın çatı katı kısmında 20 santimetrelik yeni dökülmüş bir beton var. Bu da binanın statik dengesini bozmuş olabilir. Çünkü, çökme çatı katından başlamış'' dedi.

Verdikleri bilgiler doğrultusunda çöken binanın sağ ve sol tarafında bulunan
diğer 3 binanın da boşaltıldığını söyleyen Gündüz, daha önce bu binaların
balkonlarında da çökme olduğunu kaydetti. Çöken binanın yakınındaki binaların kolonlarında hasar oluştuğunu ifade eden Gündüz, bu konuyu da rapor ettiklerini söyledi.

Gündüz ayrıca, enkazda buldukları bütün evrak ve her türlü resmi belgeyi,
ayrıca ziynet eşyasını bir tutanakla emniyet birimlerine teslim ettiklerini
sözlerine ekledi.

Kurtarılanlar
Öte yandan Çırpıcı Mahallesi'nde yaşanan olayda enkaz altından son olarak Murat Demir (12) adındaki bir çocuk kurtarıldı. Binadan şuana kadar kurtarılarak, tedavi altına alınanların isimleri ise şöyle; Bahar Demir, Hikmet Demir, Gülhan Demir, Zerda Demir, Evin Demir, Deniz Demir, Hacer demir, Sevim Demir, Demet Demir, Nur Demir, Murat Demir, Vahap Yıldız, İdris Güneş, Seyran Güneş, Feyruze Güneş, Sait Yıldırım ve soyismi belirlenemeyen Nazlı adında bir vatandaş.