BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  SAĞLIK

Sağlık Bakanı'ndan şiddet gören doktora destek

Şiddet gören doktorlara ziyaretSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde şiddet gören doktorları ziyaret etti

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Müezzinoğlu, “@MuezzinogluDR” şeklindeki Twitter hesabında, dün bir sağlık çalışanına şiddet olayının yaşandığı Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ni bu sabah ziyaret ettiğini bildirdi.

Ziyarete ilişkin bir fotoğrafı da takipçileriyle paylaşan Müezzinoğlu, hesabında “'İnsan hayatına hizmet eden sağlık çalışanlarımıza şiddeti insanlık dışı buluyorum. Sağlık kurumlarımızda şiddete asla müsamaha göstermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNE GİTTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından darp edilen Genel Cerrahi Uzmanı Ahmet Korkut Belli'yi ziyaret etti. İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Bakan Müezzinoğlu, Belli'ye “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, yaşanan olay hakkında bilgi aldı.

Müezzinoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, insan hayatına hizmet eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti insanlık dışı bulduğunu kaydederek, sağlık kurumlarında şiddete asla müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı. İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da ziyarette Müezzinoğlu'na eşlik etti. Yaşanan darp olayıyla ilgili Fatih Bölgesi Genel Sekreterliği'nin gerekli araştırmaları yapacağı bildirildi

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Bakanlığın Merkez ve Taşra teşkilatı yöneticileri ile bir arada bulunduklarını belirten Müezzinoğlu, “Sağlık İl Yöneticisi Koordinasyon Toplantısı”na ilişkin bir fotoğrafı da takipçileriyle paylaşarak, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın , insanı yücelt ki devlet yücelsin" felsefesini sağlıkta köklü hale getireceğiz. Yönetimlerde başarının sırrı ekipçilik değil, ekip ruhudur. Milletimizin hizmet için ekip ruhuyla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.