BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sağanak yağış bu kez İstanbul'a geliyor

Edirne ve Kırklareli'nde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yaklaşık 10'ar dakika süren yağışlar nedeniyle zaman zaman su baskınları oluşurken, yağışların İstanbul'da da etkili olması bekleniyor.

Abone ol

KIRKLARELİ ve Edirne'de dün etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Her iki şehirde de etkili olan kısa süreli yağışlarda, bazı sokaklarda su birikintilerine neden olurken, Edirne'de devrilen ağaç nedeniyle başından yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Yağışların önümüzdeki saatlerde İstanbulda'da etkili olması bekleniyor.

Günlerdir kavurucu sıcakların yaşandığı Edirne’de dün aniden bastıran dolu yağışıyla birlikte hava sıcaklığı 35 dereceden 20’ye kadar düştü. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkilerken, 10 dakikalık yağış nedeniyle birçok cadde ve sokaklarda su birikintileri meydana geldi.

Meteorolojiden sevindiren hava durumu! 19 ilde yağmur

Şiddetli rüzgar nedeniyle Abdurrahman Mahallesi’nde bir apartman çatısından kopan tahta ve çatı malzemeleri kaldırımına düştü. Şans eseri yaralanan olmadı. Meydan Mahallesi’nde ise şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçtan kopan bir dal, o sırada kaldırımda yürüyen 37 yaşındaki Yaşar Mert’in başına düştü. Yaralanan Mert, çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulansla Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

KIRKLARELİ'NDE SAĞANAK YAĞIŞ

Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkilerken bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Bir anda etkili olan ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle bazı vatandaşlar iş yeri ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar zor anlar yaşadı. Zaman zaman Özgürlük ve Demokrasi Meydanında su birikintisi nedeniyle trafik durdu.

Polis ekipleri su birikintisi nedeniyle trafikte ilerlemekte zorlanan sürücülere herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için uyarıda bulundu.

Pınar ve İstasyon mahallelerinde ise bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri su basan ev ve iş yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise kentte yağışın yarın akşama kadar sürmesinin ön görüldüğü belirtildi.