BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  GÜNCEL

Akgün'den ilçedeki Suriyelilere uyarı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçedeki Suriyelilerin hafta sonları plajlarda uygun olmayan davranışlarda bulunduğunu hatırlatarak, mültecileri kendilerine karşı gösterilen hoşgörüyü bitirmemelerini istedi.

Abone ol

Türkiye'nin tepkisine neden olan plajdaki taciz görüntüleri için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den de uyarı geldi. Suriyelilerin özellikle hafta sonları etik olmayan davranışlarda bulunduğunu söylen Akgün, olası huzursuzluklardan ülkedeki mültecilerin zarar göreceğini ve Türkiye'nin mültecilere karşı hoşgörüsünü kaybedeceğini ifade etti.

Büyükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada havaların ısınmasıyla birlikte Büyükçekmece sahillerine akın eden Suriyelilerin, sahillerde ciddi anlamda tahribat yarattığına, attıkları çöplerle çevre kirliliği yaratmalarının büyük tepki çektiğine yer verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN MİRASÇILARIYIZ"

Suriye ve Irakta yaşanan acı olaylar ve iç savaş sonucunda canlarını kurtarmak pahasına kaçan hem Suriyeli hem Iraklı kardeşlerimizi bağrımıza basarken onlara kendimizden yaptığımız fedakarlıklarla hayatlarını idame ettirme şansı tanıdık. Türkiye'nin sırtında büyük bir ekonomik yük olmasına rağmen hiç kimseden yardım beklemeden barınmaları, bakımları ve yaşamlarını idame ettirecek her türlü imkanı sunduk.

"BU TÜRKİYE'NİN SORUMLULUĞU İDİ AMA..."

Bizim misafir olarak kabul ettiğimiz bu insanlarında misafir kültürüyle davranmalarını da kendilerinden bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Bu insanlar Türk insanının kültürel ve insani değerlerine saygı duyduğu müddetçe her iki tarafta huzurlu yaşamaya devam edecektir. Aksi takdirde yaşanabilecek huzursuzluklarda en büyük zararı mülteci kardeşlerimiz görecektir. Çünkü toplumumuz onlara karşı hoşgörüsünü kaybedecektir. Bunu dikkate alarak Suriyeli kardeşlerimiz Büyükçekmece sahilinde ve özellikle haftasonları yaşanan etik olmayan davranışların bir an önce bitirilmesi ve misafirlerimizin ev sahibine saygı duyarak hayatlarını idame ettirmelerini bekliyoruz."