BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Saffet Sancaklı: Alpay'la 20 sene yarım kiloluk cisme kafa attık

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Meclis'teki kavgalarda sık sık görülen AK Partili Alpay Özalan için "'Alpay ile benim bir kusurumuz var. Biz futbol oynadık. 70-80 kilometre hızla gelen yarım kiloluk bir cisme biz 20 sene kafa attık. Ufak tefek hatalarımızda da bizi lütfen mazur görün" dedi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda dün gece yine kavgalı bir oturum vardı. Önceki gece yaşanan gerilimin ardından milletvekilleri asında sert tartışmalar yaşandı. Genel Kurul'da havayı eski milli futbolcu ve MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'nın sözleri yumuşattı. Sancaklı'nın kendisi gibi eski milli futbolcu olan AK Partili Alpay Özalan için "Alpay ile benim bir kusurumuz var. Yarım kiloluk bir cisme biz 20 sene kafa attık. Ufak tefek hatalarımızda da bizi lütfen mazur görün" sözleri herkesi güldürdü.

Milletvekili seçildikten sonra Genel Kurul'daki kavgalarda adı sıkça geçen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, son kavgalarda da yine başroldeydi. Önceki gün TBMM'de CHP'li Ali Mahir Başarır kürsüde konuşurken, kendisine laf atan AK Partili Özalan'a "Alpay kardeşim, sen sürekli kale arkasında ısınıyorsun, çık buradan konuş, çık. Ama ekonomiyi konuşuyoruz. Şimdi sana mikro desem aklına fırın gelir" diye sataşmıştı. Alpay Özalan da "Ben de kendisine 'top' desem, o da gider 'bomba' diye karakola verir. Yine 'ısınma turları' dedi, doğrudur. Çıkıp orada zaman gelince konuşacağım" diyerek cevap verdi.

CHP'DEN ALPAY ÖZALAN'A ZEYTİN DALI... Dün de Genel Kurul'da sert tartışmalar yaşanırken Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Alpay Özalan'a seslenerek "Sizler, hepimizin sevdiği insanlarsınız. Sizi falanca partili olarak görmüyoruz. Hangi sırada oturursanız oturun ama bu mücadelenin içerisinde, bize yakışmayacak olan hareketlerin içerisinde senin olman hepimizin canını acıtır. O yüzden senden herkesin sevgilisi olarak kalmanı rica ediyorum" dedi.

KAVGANIN İÇİNDE DEĞİLİM AYIRAN TARAFIM... AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da kedisinin kavganın içerisinde değil, ayıran tarafta olduğunu belirterek, "Uluslararası Olimpiyat Komitesinin fair play ödülü verdiği Türkiye'deki tek sporcuyum. Büyük işler gibi, büyük düşüncelerin de çığırtkanlıklara ihtiyacı yoktur. Burada iş birliği içerisinde, ülkemizi daha ilerilere taşımak, daha büyük bir ülke olma yolunda hep birlikte, güç birliğinde olmak ben en büyük amacımdır" dedi.

'ALPAY İLE BENİ BİRAZ DAHA FAZLA KONUŞTURUN...' Daha sonra kürsüye gelen MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise yumuşayan havayı daha da serinletti. "Gecenin bu saatinde, bu gerginliğinde bile bir sporcu kardeşim mesele olunca sporun ne kadar birleştirici olduğu gördük. Hepimizi bir anda birleştirdi. "Onun için, demek ki Alpay ile beni biraz daha fazla konuşturmanız lazım gerginlik olduğu zaman" dedi ve ekledi:

YARIM KİLOLUK CİSME 20 YIL KAFA ATTIK... 'Alpay ile benim bir kusurumuz var. Biz futbol oynadık. Bir futbol topu yarım kiloya yakındır. 70-80 kilometre hızla gelen yarım kiloluk bir cisme biz 20 sene kafa attık. Ufak tefek hatalarımızda da bizi lütfen mazur görün..." Bu sözler Genel Kurul'da gülüşmelere yol açtı.