BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sadullah Ergin sır vermedi

Başbakan Erdoğan ile Başbuğ'un gece yarısı zirvesi merak konusu. O görüşmeye çağrılan Ergin iddialara cevap verdi.

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'da gece yarısı yapılan gizli görüşmeyle ilgili olarak,  'zaman zaman kendilerinde kalması gereken şeyler varsa onların da kendilerinde kalacağını' belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşma olduğu yönündeki iddiasına ilişkin olarak, ''Kılıçdaroğlu'nun önermesi doğru ise o zaman AK Parti'nin iktidara gelmesi için CHP de gayret sarf etmiştir o durumda...'' dedi.

Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 8. ve 9. dönem 348 adli yargı hakim ve savcı adayının, Noterler Birliği Salonu'nda yapılacak ad çekme törenine katılan Ergin, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KENDİLERİNDE KALACAK

Bir gazetecinin, ''Sayın Genelkurmay Başkanı, Başbakan ile görüştü. Sizin de acil kodu alarak Ankara'ya gelerek toplantıya katıldığınız belirtildi. Bizim bilmediğimiz bazı şeyler mi oluyor'' sorusu üzerine Ergin, Genelkurmay Başkanının Başbakan'a karşı sorumlu bir güvenlik bürokratı olduğunu belirterek, görüşmede herhangi bir olağanüstü durum olmadığını, Adalet Bakanının da kabinenin bir üyesi olarak Başbakan'la 24 saatin her saatinde görüşebileceğini söyledi.

Ergin, bu görüşmelerde kamuoyuna açıklanabilecek konuların paylaşılabileceğini, ancak ''zaman zaman kendilerinde kalması gereken şeyler varsa onların da kendilerinde kalacağını'' bildirdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI

Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşma olduğu yönündeki iddiasının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:

''O zaman CHP de AK Parti'nin iktidara taşınması için yardımcı olmuştur. O muhtıraya, hatırlarsanız o muhtıranın yayınlanmasından sonra CHP sözcüleri muhtıranın içerisindeki bilgileri teyit ettiklerini, katıldıklarını ifade ettiler. Muhtıraya karşı bir tavır almak yerine, onunla beraber hareket ettiler.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun önermesi doğru ise o zaman AK Parti'nin iktidara gelmesi için CHP de gayret sarf etmiştir o durumda, o mantıkla gidersek.''