BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Evetçi başkanın disipline sevk nedeni

AK Parti'nin mitingine "Evet" şapkasıyla katılan CHP'li belediye başkanının disiplin kuruluna sevk gerekçesi belli oldu.

Abone ol

CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu parti suçu işlediği gerekçesiyle kesin ihraç talebi ile Disiplin Kurulu'na sevk edildi. İmza Genel Sekreter Önder Sav'a ait.

Genel Sekreter Sav’ın YDK Başkanlığı’na gönderdiği yazı şöyle ;
 
“Merkez Yönetim Kurulu’nun 27 Temmuz 2010 günü yaptığı toplantıda, 24 Temmuz 2010 tarihinde AKP’nin düzenlediği Bingöl mitinginde partimiz üyesi Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu ile ilgili yayınlar ve gazete yazıları incelenmiş ve ilgilinin hakkında disiplin soruşturması ve kovuşturması yapılarak, cezalandırılmasının gerektiği kanaatine varılmıştır.
 
12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna sunulması ile ilgili AKP tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Bingöl mitingine ‘EVET’ yazılı şapkayla katılarak, miting öncesi Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek destek sözü verdiği anlaşılmış ve konuyla ilgili basında birçok demeci çıkmıştır.
 
Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu’nun eylemi Tüzüğün 5/3 maddesinde yazılı “Partililer; özel yaşamlarında, görevlerinde, işlerinde ve üyesi bulundukları kuruluşlarda, Partinin ilkelerine ve doğrultusuna uygun davranırlar” hükmü gereği ile Partide aldığı görev ve sorumluluklarla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunması; Parti doğrultusuna ve temel ilkelere aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunması nedenleriyle Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğünün 70/A-b, d maddelerinde ifade olunan parti suçlarına uygunluk oluşturmuştur.
 
Yazılı ve sözlü savunma hakkını kullanmak dahil her türlü soruşturma ve gerekmesi halinde kovuşturma ve diğer işlemler Yüksek Disiplin Kurulunca yapılmak üzere; Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu’nun CHP Tüzüğünün 68/B-F, 70/A-b, d maddeleri uyarınca Tedbirli (Önlemli) olarak CHP’deki görevinden uzaklaştırılması talebiyle Kesin Çıkarma istemi ile Yüksek Disiplin Kuruluna sevkedilmesine karar verilmiştir.
 
Merkez Yönetim Kurulu kararı uyarınca gerekli incelemenin ve işlemin yapılmasını Yüksek Disiplin Kurulu’nun takdirlerine sunarım”