BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

Sadece Kürtlere hitap etmiyoruz!

DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, partisinin herkese açık olduğunu söyledi.

Abone ol Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, partisinin sadece Kürtlere hitap etmediğini belirterek,
"Önümüzdeki süreçte partimizde Türk, Alevi, Laz ve Çerkez'i de görebilirsiniz." dedi.

Nezir Karabaş, "Partimizi Türkiye'de yaşayan bütün kesimlere açacağız. Önümüzdeki dönemde partimizde her türlü kimliğe sahip vatandaşları göreceksiniz. Bazı kesimler bize sadece (Kürt haklarının savunucusu) diyor. Hayır bu kesinlikle yanlış. Biz Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların hakkını savunan bir partiyiz. Bu ülkede kim eziliyorsa ister Türk ister Kürt her ne olursa olsun biz onun yanındayız ve onun destekçisiyiz." şeklinde konuştu.

Meclis'e gelen bütün konuların kendilerini de ilgilendirdiğini ve bu konularda kendilerinin de bir karar verdiğini anlatan Karabaş, "Seçimlere girdiğimiz ilk dönemlerde bazı kesimler 'Bunlar ayrımcılık yapmak için seçime girdi' dediler.

Bazı kesimler de 'Bunlar ülkede bölücülük yapacak, kesinlikle Meclis'e girmemeli' dediler.

Yine aynı insanlar, baktılar bu yolla bir yerlere varamayacaklar. Bu defa 'DTP Meclis'e girerse MHP'yle her gün kavga edecek ve Türkiye'de kargaşa çıkaracaklar' diye yaygara kopardılar.

Fakat bunların hiç biri olmadı biz de Meclis'e girdik. MHP de girdi. Herhangi bir çatışma didişme olmadı. Her 2 parti birbirini kutlayarak Meclis'e girdi. İşte bu yüzden diyoruz ki; DTP sadece Kürt milletinin değil bütün Türkiye'nin partisidir." diye konuştu.