BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

5 yıldızlı otel gibi olacak!

Kocaeli Devlet Hastanesi 5 yıldızlı otel gibi olacak.. İşte yapılacak değişimler..

Abone ol

Kocaeli Devlet Hastanesi, gelişmede sınır tanımıyor. Bir çok alanda ilklere imza atan hastane, yataklı kısma yaptığı yatırımla 5 yıldızlı otellerin konforunu aratmıyor.

Odalarda televizyon, buzdolabı olacak. Yataklar 360 derece dönebilecek şekile getirilecek ve her katta hastalara yardımcı olmak için hostes bulundurulacak.

Türkiye'de sağlık sektörüne getirilen yenilikler, hastanelere yansımaya başladı. Hastaneler yenilikler ve kendini geliştirme alanında adeta birbirleri ile yarışıyor. Kocaeli Devlet Hastanesi, son zamanlarda hayata geçirdiği projelerle bu yarışı önde götürüyor.

Daha önce hastanede bulunan kadın doğum servisinin Alikahya'da bulunan Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesi'ne taşınmasının ardından boşalan bölüme tam teşekkülü ve oldukça modern bir ortopedi servisine dönüştürülüyor.

Çalışmaların sona geldiği serviste 36 yatak bulunuyor. Tüm yataklar 4 yöne hareket edebilen motorlu sistemle donatılmış.

Hastalar bu sistem sayesinde daha rahat edebilecek. Her bir yatak 4 bin 700 YTL'ye mal oldu. Her odaya bir televizyon, bir buzdolabı konulacak. Ayrıca bahara doğru klimaları takılacak.

Birçok odanın lavabo ve banyosu içeride. Ancak yeteri kadar geniş olmadığı için bazı odalara bu sistem döşenmedi. Hasta danışma masaları da değiştirildi. İnsanların rahat konuşup görevlilere ulaşabilmesi için yerden yüksek ve ufak deliklerin bulunduğu masalar yerine son derece sade ve kullanışlı masalar alındı. Ayrıca yeni yapılan servislerde oda dışında bütün hastaların kullanabileceği son derece lüks bay ve bayan lavabo ile duşlar yaptırıldı.

Odalar ve servisin tamamı anti bakteriyel tabanla kaplandı. Şimdiye kadar servisin tadilat ve tefrişatına yataklar hariç 60 bin YTL civarında masraf yapıldı. Klima ve diğer malzemelerin de gelmesi ile birilikte bu rakam 120 bin YTL rakamına kadar çıkacak.


YAKINLARI, YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALAR KAPALI DEVRE SİSTEMLE İZLİYOR


Yoğun bakım servisinde yatan hastalar, kapalı devre kamera sistemi ile salona konulan televizyondan yakınlarına gösteriliyor. Bu sistemle hem hastalar rahatsız edilmiyor hem de hasta yakınları 24 saat hastalarının durumu görme şansını yakalıyor.

Devlet Hastanesi'ni özel hastanelerle yarışır duruma getiren ve yataklı kısımları 5 yıldızlı otellerin odalarına benzeten Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şenol Ergüney, hastaneye yenilik kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Hasta memnuniyetini ön planda tutarak çalıştıklarını belirten Ergüney, "Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyeti için yeni bir uygulamayı da başlatıyoruz. Artık bütün servislerimizde ve hastanemizin değişik birimlerinde üniformalı, üniversite mezunu kat hosteslerimiz bulunacak.

Yaklaşık 1 aylık tabiri yerindeyse komando gibi her konuda eğitime tabi tutulan hosteslerimiz hastaneye gelen hasta ve hasta yakınını karşılayacak. Yatış işlemlerini yapıp odasına götürecek. Hastanedeki bütün yetkililerin isimlerini hasta ve hasta yakınlarına anlatacak. Ayrıca hasta hakları hakkında bilgi verip hastaya doktorunun kim olduğunu da anlatacak. Her sabah doktor gibi kendi katlarındaki hastaları gezip sorunları ve şikayetleri hakkında bilgide verecekler" diyerek yenilenmenin daha da devam edeceğini ifade etti.