BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Clinton-Obama nefes kesti

ABD'deki "Süper salı" seçimleri kıran kırana geçti. Obama iyice umutlandı..

Abone ol

ABD'de Başkanlık yarışında adayların belirlenmesinde önemli rol oynayan süper salı seçimlerinde Demokratlardan galip çıkmadı. Cumhuriyetçiler kanadında ise McCain avantaj yakaladı.. Yarış önümüzdeki haftalarda devam edecek.

EYALETLERDE OBAMA
DELEGEDE CLİNTON

Şu ana kadar netleşen sonuçlara göre Hillary Clinton 8, Barack Obama ise 12 eyalette ipi göğüsledi. Hillary Clinton, Obama’dan daha az sayıda eyaleti kazansa da, delege sayısı açısından rakibiyle eşit durumda olabilir. Zira New York, New Jersey ve California gibi en büyük ve kalabalık eyaletlerde birinci geldi. 

Obama, Connecticut, Delaware, Alabama, Georgia, Illinois, Kansas, Minnesota ve Kuzey Dakota eyaletlerindeki seçimlerden birinci çıkti. Clinton ise, New York, New Jersey, Massachusetts, Tennessee, Arkansas ve Oklahoma eyaletlerinde kazandı.

CUMHURİYETÇİ PARTİDE MCCAİN ÖNDE

Cumhuriyetçi Parti'de ''süper salı''ya favori olarak giren ılımlı kanadın adayı senatör John McCain, yedi eyaletten galip çıktı.  McCain, buna karşılık kazandığı delege sayısı açısından diğer adaylardan çok daha fazla başarılı oldu.

Gecenin en büyük sürprizini, aşırı muhafazakar aday Mike Huckabee, beş güney eyaletinde zafer kazanarak yaptı. Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee, Batı Virginia eyaletlerinde Huckabee, bu bölgelerde etkili olan çok dindar ''evanjelik'' Hıristiyan kökenli seçmenlerin oylarını elde ederek umulmadık bir başarı elde etti.

HANGİ ADAYLAR HANGİ EYALETLERİ KAZANDI?

Clinton : Oklahoma, Tennessee, Arkansas, Massachusetts, New York, New Jersey, Arizona, California
 Obama : Georgia, Illinois, Delaware, Alabama, Kansas, Utah, Kuzey Dakota, Connecticut, Minnesota, Colorado, Idaho, Missouri
McCain : New Jersey, Illinois, Connecticut, Delaware, New York, Oklahoma, Arizona, Missouri, California
 Romney : Massachusetts, Utah, Kuzey Dakota, Montana, Minnesota, Colorado 
Huckabee : Alabama, Batı Virginia, Arkansas, Georga, Tennessee