BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.409,07
HABER /  DÜNYA

Sadece İstanbul’a değil..”

İstanbul’un su probleminin yapımı süren Melen Barajı sayesinde çözüleceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sadece İstanb...

Abone ol

İstanbul’un su probleminin yapımı süren Melen Barajı sayesinde çözüleceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sadece İstanbul’a değil hiçbir şehrimize su problemi yaşatmayacağız” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu ve Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un su durumuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Eroğlu, İstanbul’un su probleminin yapımı süren Melen Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte son bulacağını ifade etti. İstanbul’u susuz bırakmayacaklarını belirten Bakan Eroğlu, İstanbulluların endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, 2-3 yıl kuraklık olsa dahi İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, Melen barajı inşaatının sürdüğünü ve resmi temel atma törenin ise Ocak ayı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Eroğlu, en kötü duruma göre tedbir aldıklarına dikkat çekerek, “Sadece İstanbul’a değil hiçbir şehrimize su problemi yaşatmayacağız” dedi.
Başkan Kadir Topbaş ise Melen projesinin ikinci aşamasının da bitmek üzere olduğunu belirterek, “Melen’in su rezervini İstanbul’un ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarımızı sürdürdük. 135 kilometrelik ikinci hattında da temel atma merasimini de yapmadan inşaatına başladık. 5-6 kilometrelik bir kısım kaldı, bitmek üzere ve böylece ikinci hattı devreye sokacağız. Barajlarımızdaki su oranı maalesef oldukça düşük. Yüzde 35’lerden bahsediyoruz. Türkiye’de son 50 yılın en kural yılı diye bahsediliyor. Bunların tedbirlerini almak suretiyle, çok dikkatli ve hassas davranarak kentimizi ve insanlarımızı mağdur etmeyecek, yaşamını etkilemeyecek hale getirmek için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Bizler, bakanlığımız, hükümetimiz karıncalar gibi çalışarak ülkede ve kentte yaşayanların huzuru ve geleceği için hizmet üretmekteyiz” diye konuştu.
İstanbul’da yaz aylarında günde 3 milyon metreküp su tüketimi olduğunu belirten Başkan Topbaş, “İçme kalitesinin Avrupa standartlarının üstünde olan içme suyu İstanbulluların kullanımına getiriliyor” dedi. Doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çeken Topbaş, dengeli kullanmak gerektiğini söyledi. Topbaş, bidonlarla su taşıma döneminin ise nostalji olduğunu söyledi.
(İHA)