BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Saddamın Türk oğlu!

BBC'de yayınlanan Saddam'ın Evi dizisinde oğlunu bir Türk aktör oynuyor.

Abone ol İngiltere ve ABD son günlerde bir Türk aktörü konuşuyor. BBC'de yayınlanan House of Saddam (Saddam'ın Evi) adlı dizide eski diktatörün oğlu Uday'ı canlandıran Philip Arditti...

BENZERLİK GERÇEKTEN ŞAŞIRTICI

İstanbul'da doğan ve Pier Loti Lisesi'ni bitirdikten sonra İnglitere'ye giden Arditti, heykeltıraş Nadia Arditti'nin oğlu. Genç Arditti, İngiliz kanalı BBC ile Amerikan HBO TV'lerinin ortak projesi olan Saddam'ın Evi adlı diziyle kariyerinde hızla yükseldi. New York Times, Hollywood Reporter, Metronews gibi bir çok gazete ve sitede aktör hakkında haberler yayınlandı.

Yaklaşık 9 yıldır İngiltere'de yaşayan 5 yıldır da profesyonel olarak oyunculuk yapan Philip Arditti, Akşam gazetesi ile yaptığı söyleşide kendisine büyük şöhret getiren rolün kendisine nasıl ulaştığını anlattı: "Yönetmenle iki kez buluşup görüştük. Sonuçta rolü bana verdiler. Bir kaç hafta sonra da çekimler için Tunus'a gittim."

Arditti, canlandırdığı Uday karakteri hakkında şunları söylüyor: "Vahşete ve şiddete düşkün, şımarık, sürekli olarak içindeki bir boşluğu başkalarına acı çektirerek doldurmaya çalışan, aynı zamanda imajına çok dikkat eden, haliyle oldukça derin psikolojik problemleri olan, fakat doğal olarak bu ortamının sonucu olan bir insan. Çok yönlü bir karakter olduğu için kısaca tanımlamak zor."

Rol aldığı dizinin gerçeklere sadık olduğunu söyleyen Arditti senaryonun iki yıllık bir araştırmanın ardından yazıldığını söyleyerek "Role hazırlanırken Uday hakkında bilmediğim ayrıntılar da öğrendim. Mesela Uday takım elbisesine göre araba kullanmayı severmiş. 100'ün üzerinde arabası varmış ve her renk giysisi için farklı bir araba kullanırmış. Tabii herkesin bildiği gibi arabasına atlayıp sokakta gördüğü ilk kıza tecavüz etmeyi alışkanlık edinmiş bir insan!"

TÜRKÇE OYNAMAK İSTERİM

Liseyi İstanbul'da bitirdikten sonra Kraliyet Tiyatro Akademisi’nde (RADA) eğitim alma hakkı kazanan Arditti, İngiltere'ye gitmeden önce Moris Fahri, Ahmet Levendoğlu ve Zeynep Tarimer'den de tiyatro eğitimi almıştı.

İsminden dolayı Türkiye'de yaşadığı yıllarda ilginç tepkiler aldığnı söyleyen Arditti, kimi insanların çok iyi Türkçe konuşmasına şaşırdığını söyleyen Arditti arada kendisiyle İngilizce konuşmaya çalışan insanlar olduğunu da söylüyor.

Philip Arditti, Türkiye'de bir projede yer almaktan keyif alacağını da söylüyor. En çok istediği de Türkiye'de bir filmde oynamak ve Türkçe konuşabilmek.