BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Vakit Gazetesi bunu da yaptı!

Bizim geleneğimizde en büyük tabudur: Ölünün ardından konuşulmaz. Düşmana bile rahmet okunur. Ama Vakit Gazetesi susmadı...

Abone ol

Yeni yılın ilk gününde Türkiye bir felakete gözlerini açtı. Üniversiteli 7 genç yılbaşı akşamı yatmış bir daha uyanamamıştı. Doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirmişlerdi. Ailelerin acısını görenler o acıyı yüreklerinde hissettiler.

VAKİT ÖLÜNÜN ARDINDAN KONUŞTU

Ancak bu acıya ortak olmayan birileri de vardı: Vakit Gazetesi şürekası... Ölünün ardından konuşmanın iyi karşılanmadığı bir gelenekten gelmelerine rağmen 7 merhum gencin ruhlarını rahatsız ettiler, ailelerini kahrettiler.

SEBEP ALKOL ALIP UYUMAK

Gazete felaketi manşetten "Yılbaşı felaketi" başlığıyla sürmanşetten gördü. Ölümlerin nedenini ise "alkol alıp sızmalarına" bağladı. ''İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldu. Ankara'da yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, alkol alıp sızan doğalgazı farkedemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti." diye yazdı.

SEBEPLERİN HİÇBİRİNİ ÖNEMSEMEDİ

Yani Vakit'e göre ne çatlak boru, ne üst kattaki komşuların uyarısıyla oraya gelen yetkililerin eksik kontrolü, ne de yanlış yapılan tesisat değildi sebep...

Vakit Gazetesi 7 gencin arkasından konuşmaya utanmadı...