BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sabancı ile ilgili korkunç açıklamalar

Milletvekili Feyzi İşbaşaran Twitter'de Sakıp Sabancı'nın Kürt sorununu çözmeye çalıştığı için cezalandırıldığını anlattı..

Abone ol

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'de dün akşam önemli bilgiler açıklayacağını duyuran eski AK Parti ve Elazığ Bağımsız Milletvekili Feyzi İşbaşaran, bugun sözkonusu açıklamalarını paylaştı.

Sabancı suikasti ile ilgili bazı hatırlatmalar yapan İşbaşaran, Özdemir Sabancı'nın öldürülmesi ile ilgili merhum işadamı Sakıp Sabancı ile arasında geçen diyaloğu aktardı.

İşbaşaran, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da Kürtçe konuşan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Sakıp Sabancı'nın söylemi arasındaki bir benzerliğe dikkat çekerek üstü kapalı bir ima da bulundu.

Feyzi İşbaşaran'ın Twitter'de paylaştığı, haber7.com sitesinin derlediği ses getirecek ifadelerinden bazıları:

Merhum Sakıp Sabancı 1995 sonlarında Diyarbakır Sanayi Ticaret odasında konuştu. "Kürt sorunu ekonomiden çıkmıştır siyasi çözüm şart" dedi.

Birileri, "Sakıp Ağa. Sakıp Ağa cizmeyi aşıyorsun" dedi ve 9 Ocak 1996 da Sakıp Bey'e en büyük acıyı verdiler. Holdingin 26. Katında kardeşini ve iki kişiyi katlettiler. Müthiş gözdağı. Faili meçhullerin, katliamların yaşandığı yıllar. Özal'ın Eşref Bitlis'in katliam yılları ve daha niceleri...

Rahmetli Sakıp Bey ile o zaman da konuştum. Olayı çözmüştü. Aynı kanaatteydik. "Ne yapmalıyım?" diyordu..

Ben de kendisine "suikastı arkasındakilerini öğrendin. Türkiye'nin en büyük sanayicisi ve onbinlerce insan çalıştırıyorsun bir yere gidersin." cevabını verdim..

Bana dedi ki "Özal da yok biz ne yapacağız. Bu kürt sorununu siyaset çözmeli dedim cezalandırıldık."

Dönüp bakın Sabancı suikastine. Rahmetli Özdemir Sabancı'yı yolda, sokakta , trafikte vurmak bir terör örgütü için en kolayı. Merhum Özdemir Sabancı öyle korumalarla gezen biri değildi. Ama ille de holdingin 26. katı? Neden? Birileri bunun cevabını vermeli..

Geçen gün Ümit Boyner Diyarbakır'da konuştu. Kürtçe başladı halay çekti. Tabi ki Cem Boyner de ordaydı ve yüzlerce işadamı da oradaydı. Ümit Hanım "biz ekonomi yatırım olarak varız. Ama. Siyasi çözüm şart." dedi. Hemen arkasından Genelkurmay'ın açıklaması geldi. Bildik senaryo. Bildiğimiz film.

Önemli bir soru var"Fehriye Erdal'ı sabancı holdinge işe kim aldırttı?" Fehriye'nin referansı dönemin Istanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ. Kocadağ da Susurluk kazasında öldü."

Bu sözler anlam itibariyle adeta bir ihbarı andırıyor. İşbaşaran, Sabancı ailesinden sonra sıranın Boyner Ailesi'ne gelebileceğini satır aralarında dile getirmekten de geri kalmadı..  İşbaşaran asıl bundan sonra bombayı patlattı ve pek çok kişinin korkulu rüyası olacak şu açıklamayı yaptı:

"Bundan böyle karar verdim. Türkiye'nin önünü tıkayan katilleri yazacağım. Hem de bu platformda.. Allah'ın verdiği ömrü ancak o alır.. Biz de O'na teslim olmuşuz zaten.. Türkiye'yi ileriye taşımalıyız. Hepimizin isteğinin bu olduğunu biliyorum."

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili Feyzi İşbaşaran kimdir?

Feyzi İşbaşaran, 29 Mayıs 1956 Elazığ. Baba adı Mehmet Sait, anne adı Fatma. İşletmeci ve İş Adamı; Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde yöneticilik yaptı. Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Turban Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 19. Dönem İstanbul Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen İşbaşaran, evli ve 2 çocuk babası.